Quantcast

Více než 2,9 mil. domácností v Polsku sleduje Astru

| redakce | tisk

Satelitní operátor SES (Astra) stále posiluje svoji pozici na polském satelitním trhu. Vyplývá to z průzkumu společnosti TNS Polska v rámci Satelitního Monitoru, který je vypracován pro SES (Astra).

Analýza ukazuje, že více než 2,9 mil. domácností v Polsku sleduje programy prostřednictvím tohoto operátora, což je 52 procent všech polských domácností.

Satelitní Monitor uvádí, že během posledních pěti let se u našich severních sousedů více než ztrojnásobil počet programů ve vysokém rozlišení (HDTV) a dnes až 80% všech tamních domácností sleduje programy v HD.

Nejvíce polských domácností sleduje televizní programy ze satelitu (5,62 milionu). Druhým nejčastějším způsobem příjmu televizních programů v Polsku je kabelová televize, kterou využívá 3,89 mil. domácností. Pozemní televizi sleduje 3,01 mil. domácností a televizi přes internetový protokol (IPTV) celkem 0,41 mil. domácností v Polsku.

Report zjišťoval u polských domácností povědomí o Ultra HD. Každý druhý Polák již o této technologii slyšel.

Přes satelity SES se po celém světě vysílá 19 programů v Ultra HD, více než 5 tisíc stanic v SD rozlišení a přes 2200 programů v HD. Největším trhem pro SES (Astra) je evropský, kde dodává služby pro 156 mil. domácností, druhým největším je severoamerický trh s 84 mil. domácnostmi.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články