Quantcast

Skylink: Prodeje HD přijímačů rostou, přijímačů je dostatek

| redakce | tisk

Ve druhé polovině června proběhla na satelitní platformě Skylink další fáze vypínání programů ve starém formátu MPEG-2. Tentokrát byly vypnuty české MPEG-2/SD programy Prima LOVE, Prima COOL, Prima ZOOM, TV Telka a TV Smíchov.

Všechny tyto stanice jsou nyní zákazníkům Skylinku dostupné v technicky dokonalejším přenosu v MPEG-4 a to v HD nebo v SD rozlišení.

Jak se tento významný krok projevil v provozu zákaznické linky provozovatele DTH služby Skylink?

"Provoz zákaznického servisu je znatelně silnější. Cca 2500 hovorů nad běžný týdenní průměr," sdělil webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která česko-slovenskou platformu Skylink provozuje. "Je to však méně než po vypnutí Doma a Dajto," doplňuje. Operátor využil všechny možnosti k informování o vypínání MPEG-2/SD. Do vypínaných signálů programů byly umístěny textové informace o změně v distribuci, podobné informace se objevily i v EPG (elektronický programový průvodce).

Zájem o nové HD přijímače se začal opět zvyšovat s ohledem na vypínání vysílání ve starém formátu. "Prodeje přijímačů jsou vysoké," zjistil Jaromír Glisník z M7 Group. "Zatím je jich prý dostatek," dodal.

Vypínání MPEG-2/SD probíhá v koordinaci s vysílacími společnostmi, které se mohou rozhodnout, zda skutečně ve stanoveném termínu vysílání ve starém formátu vypnou. V dubnu bylo vysílání některých programů v MPEG-2/SD prodlouženo o více než 3 týdny z důvodu nedostatku satelitních přijímačů na trhu a čekalo se na jejich naskladnění.





Reklama




Vybrané články