Quantcast

National Geographic chystá seriál Valley of the Boom

| redakce | tiskobrázek k článku: National Geographic chystá seriál Valley of the Boom

Televizní stanice National Geographic připravuje nový šestidílný seriál Valley of the Boom, který se odehrává v devadesátých letech během technologické bubliny. Seriál pro National Geographic natočí společnost STXtv.

V seriálu televize Valley of the Boom si zahraje mimo jiné dvojnásobný vítěz ceny Emmy Bradley Whitford („Uteč“, „Akta Pentagon: Skrytá válka“, „Západní křídlo“), Steve Zahn („Válka o planetu opic“, „The Crossing“ televize ABC) či Lamorne Morris („Noční hra“, „Nová holka“). Seriál Valley of the Boom, za kterým stojí televizní divize STXtv mediální společnosti STX Entertainment Roberta Simondse ve spolupráci s tvůrcem, kreativním vedoucím projektu, režisérem a výkonným producentem Matthewem Carnahanen („Profesionální lháři“ televize Showtime) a výkonnou producentkou Ariannou Huffington, se začne natáčet 26. března v kanadském Vancouveru.

V Silicon Valley se během technologické bubliny v 90. letech minulého století soustředili ti nejvlivnější lidé a nejslavnější značky světa. Seriál Valley of the Boom odhrnuje oponu a představuje divákům skutečné příběhy přátelství, rivality, vítězství i proher, které tito technologičtí průkopníci zažili. Vypráví příběhy, které utvářely historii této éry, a těží při tom mimo jiné z nevídaného přístupu k těm nejrevolučnějším a nejprominentnějším osobnostem technického světa.

Silicon Valley bylo a stále je zvláštní místo - jakýsi Hollywood pro génie,“ vysvětluje Carnahan. „Internetová horečka devadesátých let otevřela stavidla nejen pro tyto úžasné tvůrce, ale také pro Wall Street, masmédia a pěknou řádku fascinujících šarlatánů. Moc mě těší, že se k nám přidali Bradley, Steve, Lamorne a ostatní skvělí herci, zejména proto, že se všichni svým způsobem také vymykají průměru a zaběhlým očekáváním, stejně jako skutečné postavy, které ztvárňují.“

Herecké obsazení doplňuje John Karna („Lady Bird“, „Scream“ televize MTV), který si zahraje Marca Andreesena - počítačového inženýra a spolutvůrce prvního internetového prohlížeče Mosaic. Dakota Shapiro („Aféra“) a Oliver Cooper („Red Oaks“, „Projekt X“) ztvární studenty prestižních univerzit, kteří doslova ze svého kolejního pokoje spustili jednu z prvních sociálních sítí theglobe.com.

Seriál Valley of the Boom líčí překvapující, provokativní a inspirativní příběhy raných průkopníků ze Silicon Valley,“ dodává Carolyn Bernstein, výkonná viceprezidentka pro vývoj a produkci globální hrané tvorby ve společnosti National Geographic. „Matthew a jeho tým vymysleli přirozený a dynamický způsob, jak do seriálu začlenit rozhovory se skutečnými ikonami Silicon Valley, které prohloubí a ještě více zdůrazní autenticitu a nepředvídatelnost tohoto fascinujícího skutečného příběhu.“

Matthew napsal Valley of the Boom jako originální a strhující seriál v naprosto jedinečném formátu, který diváky vtáhne do děje a bude je napínat až do poslední minuty,“ říká výkonná viceprezidentka a vedoucí pro hranou tvorbu ve společnosti STXtv Jada Miranda. „Je to pro nás čest, že můžeme spolu s televizí National Geographic přenést tyto silné příběhy na obrazovky, a nemohli jsme si přát lepší herce, kteří nám pomohou představit toto neuvěřitelné období americké historie divákům po celém světě.“

Seriál se bude vysílat z počátku roku 2019 na kanálu National Geographic ve 172 zemích a 43 jazycích. Společnost STX navíc zajistí také distribuci do Číny v souladu s její firemní strategií sbližovat americký a čínský trh.

Seriál Valley of the Boom produkuje pro televizi National Geographic televizní divize STXtv mediální společnosti STX Entertainment, spolu s tvůrcem, kreativním vedoucím projektu, režisérem a výkonným producentem Matthewem Carnahanem („Profesionální lháři“ televize Showtime) u kormidla a Ariannou Huffington (zakladatelka serveru The Huffington Post, zakladatelka a CEO společnosti Thrive Global a autorka 15 knih, včetně titulů „Skutečný úspěch“ a „Spánková revoluce“) v pozici výkonné producentky.

Matthewa Carnahana a Ariannu Huffington doplní další výkonní producenti Jason Goldberg („Platinový život“ televize E!, „Napálené celebrity“ televize MTV), Brant Pinvidic („Bar Rescue“ televize Spike TV) a David Walpert („Profesionální lháři“, „Nová holka“) a dále výkonní koproducenti David Newsom jako vedoucí nehrané části produkce a Gary Goldman. Joel Ehninger ze společnosti Matthew Carnahan Circus Products bude rovněž působit jako výkonný koproducent.

Za společnost National Geographic bude na projekt dohlížet Carolyn Bernstein jako výkonná viceprezidentka pro vývoj a produkci globální hrané tvorby a za společnost STXtv pak Jada Miranda jako výkonná viceprezidentka a vedoucí pro hranou tvorbu, která odpovídá za vývoj a dohled nad veškerými hranými projekty společnosti STXtv.

zdroj: NGC





Reklama




Vybrané články