Quantcast

RTVS rozšiřuje HbbTV o timeshift a archív

| redakce | tisk

Slovenský veřejnoprávní vysílatel RTVS (Rozhlas a televize Slovenska) ve spolupráci se společností Towercom spouští nové hybridní služby na bázi HbbTV. Novinka umožní sledovat vedle televizního vysílání i další multimediální obsah pomocí zařízení připojeného k internetu.

Vedle klasického vysílání RTVS mohou diváci skrze HbbTV využívat funkci time-shift s možností přehrávání pořadů až 24 hodin zpětně a také službu sedmidenního archívu pořadů vlastní tvorby.

Hlavní menu HbbTV aplikace RTVS
▲ Hlavní menu HbbTV aplikace RTVS

Pro příjem hybridního vysílání potřebují diváci zařízení s podporou HbbTV standardu a připojení k internetu. Na většině smart zařízení se HbbTV aplikace standardně spouště stisknutím červeného tlačítka na dálkovém ovládání.

HbbTV aplikace RTVS - živé vysílání
▲ HbbTV aplikace RTVS - živé vysílání

Speciálně pro MS v hokeji bude RTVS opět ve spolupráci s Towercomem nabízet aplikaci, která umožní prostřednictvím hybridní televize sledovat paralelní zápas z hokejového šampionátu. Díky tomu mohou diváci RTVS sledovat jakýkoliv ze všech 64 zápasů ze šampionátu v Dánsku.

MS v hokeji v dánské Kodani a Harningu startují již dnes 4.5.2018 v 16:15 hodin zápasy Kanada - USA (zápas na programu Dvojka RTVS) a Rusko - Francie a večerními duely ve 20:15 hodin Německo - Dánsko a Švédsko - Bělorusko (živý přenos na Dvojce).





Reklama




Vybrané články