Quantcast

TV Nova vítá rozhodnutí soudu ve věci neoprávněného šíření programů

| redakce | tisk

Na konci minulého týdne Městský soud v Praze na základě požadavku TV Prima vydal předběžné opatření vůči provozovateli satelitní platformy Skylink. Soud rozhodl, že Skylink nesmí na území Slovenska poskytovat programy české komerční skupiny Prima.

Na slovenském území se může pod značkou Prima vysílat jen mezinárodní verze Prima Plus, která má program složen jen z pořadů, které může vysílat i na území Slovenska.

Rozhodnutí soudu uvítala i konkurenční televizní skupina Nova.

Vítáme rozhodnutí soudu, které potvrzuje naše právní stanovisko. Očekáváme, že Skylink okamžitě zastaví i neoprávněné šíření všech stanic TV Nova na Slovensku a TV Markíza v České republice. Vyhrazujeme si právo podniknout právní kroky, abychom zamezili dalšímu neoprávněnému šíření stanic společnosti CME na Slovensku a v České republice,“ uvedla mluvčí TV Nova Jana Ondrejechová.

České a slovenské komerční televize dlouhodobě bojují proti šíření svých programů na území druhého státu. Proto vznikly mezinárodní verze stanic jako Nova International a již zmíněná Prima Plus pro diváky na Slovensku, respektivě Markíza International a JOJ Family pro diváci v České republice. Tyto mezinárodní verze programů obsahují jen pořady vlastní tvorby (seriály, magazíny, zpravodajství), případně i akviziční materiál pořízený pro tento program (JOJ Family).





Reklama




Vybrané články