Quantcast

7 ruských programů FTA na 19,2E

| redakce | tisk

Celkem 7 vybraných ruských programů je možné sledovat v celé Evropě z hlavního evropského satelitního systému Astra na pozici 19,2°E. Satelitní operátor SES (Astra) zahájil distribuci sedmi ruských privátních stanic v mezinárodní verzi.

Na kmitočtu 11,612 GHz se v DVB-S multiplexu objevily programy Peretz International, Domašnyj International, REN TV International, 5 kanal International (vše v MPEG-4/SD) a dále NTV Mir, TVCi, STS International (vše v MPEG-2/SD). Všechny tyto stanice vysílají FTA a jsou tedy dostupné bez jakékoliv přístupové karty a předplatného.

Příjem stanice Peretz International
▲ Příjem stanice Peretz International

Ve stejném multiplexu se také nacházejí další FTA programy v ruském jazyce - Russkij Pervyj R1 a TVRUS. Pro diváky vznikl zajímavý multiplex s programy v ruštině.

Všech 7 nových programů se doposud vysílal FTA ze satelitu Astra 5B na pozici 31,5°E. Vysílání z této pozice je určeno především pro východní Evropu.

Příjem stanice Domašnyj International
▲ Příjem stanice Domašnyj International

Mezinárodní verze ruských programů nabízejí divákům výběr pořadů z národních verzí stanic - jde zejména o zpravodajství, informace, magazíny, zábavu a vlastní seriály, na které mají provozovatelé práva k vysílání mimo území Ruské federace. Podobné mezinárodní kanály provozují i české a slovenské komerční stanice.

Příjem stanice TVCi
▲ Příjem stanice TVCi

technické parametry:

Astra 1M (19,2°E), freq. 11,612 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články