Quantcast

Hvězdy na Silvestra na ČT1 složí poctu Václavu Neckářovi

| redakce | tisk

Poslední noc v roce se na obrazovkách České televize ponese v duchu pocty herci a zpěvákovi Václavu Neckářovi, který letos oslavil pětasedmdesáté narozeniny. Pořad Hotel Hvězdář uvede ČT1 od 21 hodin.

Silvestrovský program přinese také speciální vydání oblíbených pořadů - Všechnopárty, Zázraků přírody a 168 hodin. Rok 2018 uzavře již tradičně Do roka a do dna s Pavlem Zedníčkem a Janou Paulovou.

Václav Neckář letos v říjnu oslavil pětasedmdesátiny. V nečekaných rolích mu do silvestrovského pořadu Hotel Hvězdář přišly popřát dvě desítky osobností, které se zároveň po svém zhostily jeho nejslavnějších písní. Diváci se tak mohou těšit na hotelového údržbáře ztvárněného Jaromírem Nohavicou, Jiřího Korna, který v roli šíleného vědce zazpívá hit Lékořice, nebo Thoma Artwaye, jehož Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě je jeho vůbec první písní nazpívanou v českém jazyce. Ústřední postavu hotelového pikolíka ztvárnil Jan Cina. V pořadu zazní celkem patnáct známých písní ve zcela nových podobách.

Lucie Bílá a Václav Neckář (foto: ČT)
▲ Lucie Bílá a Václav Neckář (foto: ČT)

Je to pro mne především pocta. Kolegové ty písně zpívají skvěle a moc se mi líbí i aranže Petra Maláska. Nejvíce mě zaujala asi skladba Chci tě líbat v podání Lucky Bílé. Zpívá ji krásně,“ říká Václav Neckář.

Poctu Václavu Neckářovi jsme chtěli pojmout jinou cestou, než bývá obvyklé. Rozhodli jsme se propojit jeho filmovou a hudební kariéru a natočili jsme svého druhu hudební film. Vybírat jsme mohli asi z šesti set písní z repertoáru pana Neckáře,“ prozrazuje dramaturgyně Kateřina Uhlířová a režisér Jakub Wehrenberg ji doplňuje: „Byla to krásná práce. Každý, koho jsme oslovili ke spolupráci, nabídku přijal a bylo mu ctí zpívat Neckářovu písničku. A i pro mě to bylo výjimečné, přece jen jsem režíroval herce z oscarového filmu.“

Ještě před Hotelem Hvězdář, v 19.30 hodin, uvede ČT1 speciální vydání 168 hodin Nory Fridrichové s podtitulem Silvestr z Malé Strany, nedoporučují 4 z 5 politiků. Ve 20 hodin začnou Zázraky přírody, které letos také slaví - desáté výročí pořadu spolu s ústřední moderátorskou dvojicí připomene mimo jiné Zlata Adamovská, Jana Švandová, Petr Štěpánek a Václav Vydra. „Budeme se hodně věnovat zvířatům. Navštívíme slony, hady a lachtany v pražské zoo a vyzkoušíme, jaké je to pečovat o ně. Ukážeme také mnoho věcí, které jsou běžným návštěvníkům skryty. A také prozradím něco dalšího z mého řidičského umění. Vůbec mi to totiž nejde,“ říká moderátor Vladimír Kořen.

Ve 22.10 se mohou diváci těšit na premiéru speciálního vydání talk show Karla Šípa Všechnopárty se speciálními hosty. Pozvání přijali herci Václav Kopta a Miroslav Hanuš a módní návrhář Osmany Laffita. Posledním pořadem před novoročním přípitkem bude Do roka a do dna, kde Jana Paulová a Pavel Zedníček přivítají například Petra Nagyho, Halinu Pawlowskou, Ilonu Csákovou, Roberta Mikluše nebo Aleše Zbořila.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články