Quantcast

Majitel Novy přezkoumá možnosti, včetně prodeje firmy

| redakce | tisk

Bermudská společnost CME (Central European Media Enterprises), která v Česku vlastní komerční televizní skupinu Nova a na Slovensku skupinu Markíza, oznámila, že zahájila procesu přezkoumání a vyhodnocování potencionálních strategických alternativ společnosti, včetně možnosti prodeje části nebo celé společnosti.

AT&T Inc., největší akcionář CME, podporuje záměr CME přezkoumat strategické alternativy.

CME zároveň dodává, že přezkoumání všech strategických alternativ nemusí vést k transakci. Společnost nemá stanoven žádný harmonogram a nechce poskytovat další informace, dokud to nebude nezbytné.

"CME vlastní velmi unikátní soubor aktiv a má bezkonkurenční vedoucí postavení na některých nejrychleji rostoucích mediálních trzích v Evropě. Po pěti letech bezprecedentního růstu a působivého oddlužování společnost nikdy nebyla v lepší formě. Pevně věříme, že nyní je ten správný čas provést tento strategický přezkum. Společnost i nadále úspěšně plní svůj dlouhodobý plán a současné hodnocení dalších vhodných strategických alternativ představuje doplňující cestu k určení nejlepšího způsobu, jak maximalizovat hodnotu všech akcionářů společnosti CME," uvedl předseda CME John Billock.

CME je mediální a zábavní společností, která provozuje přední podniky na pěti trzích střední a východní Evropy s celkovou populací zhruba 45 milionů lidí. CME provozuje 30 televizních programů v Bulharsku (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady a Ring), České republice (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova International, Nova Action a Nova Gold), Rumunsku (PRO TV, PRO 2, PRO X, PRO GOLD, PRO Cinema, PRO TV International a PRO TV Chisinau), Slovensku (TV Markíza, Markíza International, TV Doma, TV Dajto) a Slovinsku (POP TV, Kanal A, Brio, Oto a Kino).





Reklama




Vybrané články