Quantcast

TV Nova musí RRTV vysvětlit, proč neinformuje o DVB-T2

| redakce | tisk

Zpravodajský příspěvek televize Nova o vypínání pozemního vysílání ve standardu DVB-T se patrně nelíbí Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Provozovatele požádala o podání vysvětlení.

Provozovatel TV Nova s.r.o. musí RRTV vysvětlit z jakého důvodu v rámci zpravodajské relace Polední televizní noviny odvysílané na programu TV Nova dne 16. prosince 2019 od 12:00 hodin, odvysílal zpravodajský příspěvek informující o vypínání pozemního vysílání DVB-T, v rámci kterého diváky vybízel, aby přešli na vysílání prostřednictvím kabelových systémů, satelitu nebo internetu, a neposkytl jim relevantní informace o možnosti přechodu na pozemní vysílání DVB-T2 prostřednictvím pořízení odpovídajícího technického zařízení, tj. televizoru či set top boxu tak, aby mohli na základě odvysílaného příspěvku nezávisle posoudit jednotlivé možnosti vyplývající ze změny standardu vysílání.

Regulátor stanovil lhůtu k podání vysvětlení 30 dní ode dne doručení výzvy. Rozhodla o tom RRTV na svém letošním prvním zasedání.





Reklama




Vybrané články