Quantcast

Uzbecké programy ukončily testy na 52E

| redakce | tisk

Televizní a rozhlasové programy z Uzbekistánu ukončily technické testy s distribucí na družici, společném telekomunikačním satelitu Turkmenistánu a Monaka. Všechny původně šířené stanice se nyní vysílají jen na původní družici NSS 12.

Silný signálu západního svazku satelitu TurkmenÄlem/MonacoSat umožnil bezproblémový příjem uzbeckých programů i ve střední Evropě. Diváci díky této družici mohli od listopadu 2019 až doposud sledovat všeobecné, zábavní, sportovní a filmové programy z Uzbekistánu. Řada z nich nabízela volitelnou ruskou audio stopu. Programy tak byly zajímavé jak pro uzbecky hovořící publikum, tak i rusky.

Kompletní balík uzbeckých stanic je šířen nadále přes satelit. Je ale poskytován ze satelitu NSS 12 na pozici 57°E ve svazku Střední Asie. Příjem je ve střední Evropě možný s parabolami velkých rozměrů a to podle místa příjmu (směrem na západ signál klesá).

Uzbecká společnost RRTM (Radioaloqa, radioeshittirish va televideniye markazi), která se stará o distribuci domácích programů, si pro satelitní distribuci vybrala zmíněný NSS 12.

bývalé technické parametry (vysílání zde bylo ukončeno!):

• TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E), freq. 12,341 GHz, pol. V, SR 16532, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

aktuální technické parametry:

• NSS 12 (57°E), freq. 11,588 GHz, pol. H, SR 16532, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

šířené programy:

- Ozkekistin Telekanali
- Yoshlar
- Toshkent
- Sport Uzbekistan
- Madaniyat va marifat
- Dunyo Bo'ylab
- Bolajon
- Navo
- Mahalla
- Kinoteatr
- Oilavij
- Uzbekistan 24





Reklama




Vybrané články