Quantcast

Vodafone dokončuje integraci aktivit UPC

| redakce | tisk

Značka UPC brzy zmizí z českého trhu. Telekomunikační operátor Vodafone dokončuje integraci aktivit společnosti UPC do portfolia svých služeb. Hotovo bude 1. dubna 2020, kdy Vodafone bude poskytovat služby už jen pod jedním brandem - Vodafone.

Prodej kabelového operátora UPC byl oznámen v květnu 2018. Společnost Vodafone se rozhodla převzít aktivity společnosti Liberty Global na některých trzích. Konkrétně v České republice, Německu, Maďarsku a Rumunsku. Vybrala si jen trhy, na kterých již poskytovala telekomunikační služby - tj. mobilní či pevné telefonní služby, připojení k internetu či televizní balíčky programů.

UPC se mění na Vodafone (foto: Vodafone)
▲ UPC se mění na Vodafone (foto: Vodafone)

Vzhledem k tomu, že se jednalo o velkou akvizici, schvalování regulátory trvalo delší dobu. Teprve v červenci loňského roku dostala Vodafone zelenou k převzetí UPC.

V září 2019 představil Vodafone první společnou nabídku služeb UPC a Vodafone, která přináší to nejlepší z obou světů: Neomezená data, volání a SMS v mobilu, dále rychlé pevné sítě, včetně klíčových televizních programů.





Reklama




Vybrané články