Quantcast

Videoplatforma Disney+ odstartovala v sedmi evropských zemích

| redakce | tisk

Společnost Walt Disney Company spustila svoji placenou videoplatformu Disney+ ve Velké Británii, Irsku, Německu, Itálii, Španělsku, Rakousku a Švýcarsku.

Od 7. dubna 2020 bude tato SVOD služba dostupná také pro zákazníky ve Francii.

Aby se předešlo vysokému vytěžování internetových sítí a serverů bude služba dočasně fungovat v nižší technické kvalitě, která sníží spotřebu dat zhruba o 25 procent, uvedl web Advanced Television. Internetové sítě musí v době koronovirové krize sloužit především pro vzdělávání a práci z domova.

Službu Disney+ pořídí zájemce za 6,99 eur měsíčně nebo za zvýhodněnou cenu 69,99 eur na rok.

Disney+ nabízí 500 filmů (včetně Star Wars, Mandolorian a dalších). Navíc je k dispozici několik tisíc televizních epizod od dodavatelů jako Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic a dalších. Poprvé bude k dispozici i 600 dílů animovaného seriálu Simpsonovi. Prvních 30 sezón hned, 31. sezóna bude uvedena během letošního roku.

Disney+ je k dispozici přímo nebo na následujících platformách: Amazon (zařízení Fire TV, chytré televizory Fire TV Edition a tablety Fire), Apple (iPhone, iPad, iPod touch a Apple TV), Google (telefony s OS Android, zařízení Android TV, Google Chromecast), smart TV LG s webOS, Microsoft (Xbox One), Roku, Samsung Smart TV, televizory Sony na bázi OS Android.

Provozovatel služby Disney+ také uzavřel distribuční smlouvy s několika předními evropskými providery: Deutsche Telekom (Německo), O2 (Velká Británie), Telefonica (Španělsko), TIM (Itálie), Canal+ (Francie, od 7. dubna), Sky (Velká Británie).

Během letošního léta se plánuje spuštění Disney+ na dalších evropských trzích - konkrétně v Belgii, zemích Skandinávie a Portugalsku.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články