Quantcast

Pohár Ameriky exkluzivně v Itálii na Rai

| redakce | tisk

Italský veřejnoprávní vysílatel Rai získal práva na nejstarší trofej v historii vodního sportu "America's Cup" (Pohár Ameriky). Rai je jedinou neplacenou televizí v Evropě která získala práva všech závodu a všech souvisejících akcí.

Italská televize bude mít své technické zázemí přímo na místě všech závodů, včetně komentátorů.

Rai bude všechny přenosy vysílat na Rai 2, Rai Sport a současně i on-line na RaiPlay, počínaje Pohárem Ameriky v Aucklandu (Nový Zéland), naplánovanou na 17., 18. 19. a 20. prosince 2021.

Poté, od 15. ledna do 24. února 2021 přijde na řadu Prada Cup, kde se určí tým, který vyzve obránce Emirates Team New Zealand a pokusí se mu vytrhnout historický pohár. A samozřejmě nebude chybět velká show závěrečných regat, kde se určí vítěz Poháru Ameriky, naplánovanou na 6. března 2021 v Auckland Bay.

Max Sirena, kapitán a ředitel týmu Luna Rossa Prada Pirelli řekl: "Od svého prvního závodu Poháru Ameriky v roce 2000 podporovala Rai tým Luna Rossa a pomáhala propagovat tento fascinující sport a Pohár Ameriky v Itálii i ve světě především díky kanálu Rai Italia. Jsme proto rádi, že Rai je náš stálý spojenec a že bude opět vysílat všechny závody naživo a umožní tak všem našim fanouškům a přátelům, aby nás sledovali v celém závodním kalendáři a uděláme vše pro to, abychom naše fanoušky nezklamali".

Diváci se některých závodů pravděpodobně dočkají i exkluzivně ve formátu 4K na Rai 4K, jak naznačila během on-line konference zástupce Rai Germana Remigi.

Rai 2 a Rai Sport vysílají volně v SD rozlišení na pozici 13°E. Některé pořady mohou být z důvodu omezení vysílacích práv zakódovány a dostupné jen pro zákazníky s kartami TivúSat. K dispozici je i nadále volný signál kanálů Rai v režimu multistream na satelitu Eutelsat 5 West B na pozici5°W.

zdroj: Eurosat + franck





Reklama




Vybrané články