Quantcast

TVP Dokument začne vysílat 19. listopadu

| redakce | tisk

Dne 19. listopadu odstartuje nový kanál polské veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska) s názvem TVP Dokument. Podle vysílatele nový kanál vzniká na základě velkého zájmu diváků o dokumentární filmy.

Kanál TVP Dokument bude řídit Tomasz Piechal.

TVP Dokument se vyznačuje citlivostí k osudu jiného člověka. Prostřednictvím vlastního dokumentárního cyklu má stanice představit obraz současného Polska a současně divákům přiblížit různé světy a perspektivy - politické, přírodní, historické a kulturní.

Logo nové stanice TVP Dokument
▲ Logo nové stanice TVP Dokument

Stanice TVP Dokument bude vysílat v HD rozlišení a bude šířena přes kabelové sítě a satelit. TVP zároveň plánuje rozšířit distribuci kanálu v rámci digitálního pozemního vysílání.

Programová nabídka TVP Dokument má být velmi různorodá - od vlastních vlajkových dokumentárních produkcí, jejichž vysílání má začít v lednu 2021, přes "Víkendy s BBC", produkcí factual entertainment, prémiové přírodopisné filmy, cestování, populárně-naučné a biografické filmy.

Součástí vysílání bude také klasická řada reportáží TVP. V rámci pásem založených na bohatého archívu TVP si diváci připomenou klasiku polské školy dokumentů a reportáže.

"Není náhodou, že hlavním prvkem logotypu TVP Dokument je symbolické oko. Nový tématický kanál Telewizja Polska je věnován divákům, kteří mají potřebu si rozšířit své obzory, zajímají se o jiné lidi, rádi poznávají, objevují a ověřují společné názory," uvádí k nové stanici TVP.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články