Quantcast

Třetí lokální DAB+ multiplex brzy v Sasku

| redakce | tisk

V pondělí 5. října 2020 se mediální rada Saského státního úřadu pro média (SLM) na svém zasedání zasedání zabývala žádostmi o kapacity v DAB+ multiplexu s pokrytím města Chemnitz (Saská Kamenice) a okolí.

Pro lokální DAB+ multiplex bylo vypsáno výběrové řízení až na 864 kapacitních jednotek (CU - Capacity Units) na distribuci lokálních rozhlasových programů a telemédií soukromými vysílacími společnostmi ve standardu DAB+.

O kapacity se přihlásilo 11 komerčních a nekomerčních provozovatelů s celkem deseti programovými nabídkami.

DAB+ mehr radio
▲ DAB+ mehr radio

Sächsischen Lokalrundfunk- Dienstleistungsprogramm GmbH & Co. Studiobetriebs-KG (Mantel) společně s Radio Chemnitz UKW 102,1 GmbH & Co. Studiobetriebs KG žádají o licenci pro program "Radio Chemnitz, společnost BCS Broadcast Sachsen GmbH & Co. KG pro program "Radio Chemnitz 2", firma Fernsehen in Sachsen GmbH pro stanici "SACHSEN EINS (Chemnitz)", paní Angelika Pörsch jako majitelka společnosti SecondRadio pro program "SecondRadio", RADIO NEXT GENERATION GmbH & Co. KG pro program s názvem "egoFM", lulu Media GmbH pro program "lulu.fm", radio B2 GmbH pro program "Schlager Radio B2 - DAS SCHLAGER RADIO", KRIX.fm UG pro stanici "Krix.fm - wir mischen anders", společnost Radio UNiCC e.V. pro program s názvem "Radio UNiCC" a Radio T e.V. pro program "Radio T".

Výše uvedení vysílatelé dostanou od SLM licenci na 10 let. Podle oznámení je každému programu přiděleno minimálně 60 CU nebo maximálně 72 CU. Jedná se o 24 hodinové rozhlasové programy, z nichž mnohé jsou obsahově orientovány na oblast Saska.

Od ledna 2018 fungují další dva lokální DAB+ multiplexy v Lipsku a Freibergu. Po dvou letech zkušebního provozu vstoupily v lednu 2020 do běžného provozu se 14 soukromými rozhlasovými stanicemi v Lipsu a 7 rozhlasovými programy ve Freibergu. Vedle toho je v provozu pilotní projekt DAB+ společnosti LFS Landesfunk Sachsen GmbH (Radio R.SA) na celostátní DAB+ platformě Mitteldeutscher Rundfunk.

zdroj: infosat.de





Reklama




Vybrané články