Quantcast

Arirang HD oficiálně na 19,2E

| redakce | tisk

Společnost Globecast oznámila uzavření dohody s provozovatelem jihokorejské televizní stanice Arirang TV v anglickém jazyce o distribuci programu ve vysokém rozlišení (HDTV) na satelitu Astra 1L (19,2°E).

Arirang HD odstartovala na pozici 19,2°E začátkem tohoto měsíce. Nyní je vysílání z tohoto satelitu oficiální.

Globecast zajišťuje pro tohoto jihokorejského vysílatele distribuci programu i na satelitu Eutelsat Hot Bird 13B v SD rozlišení s vysíláním do celé Evropy a také na družici Astra 2G v HD rozlišení se zaměřením na pokrytí Velké Británie a území Evropy.

Arirang HD - záběr z příjmu stanice
▲ Arirang HD - záběr z příjmu stanice

Arirang TV bude vysílat na pozici 19,2°E souběžně v SD a HD rozlišení po dobu tří měsíců, potom původní SD feed stanice skončí.

SD a HD verze programu Arirang TV se vysílají ze stejného transpondéru. Stačí tedy proladit frekvenci, na které divák sledoval její distribuci v klasickém rozlišení.

Arirang TV, provozovaná Korea International Broadcasting Foundation, sídlí v Soulu a zaměřuje se publikum v zahraničí. V roce 2016 začala vysílat v HD rozlišení pro britský a asijský trh. Nyní HD signál dosáhne do 26 milionů domácností po celé západní Evropě. Divákům nabízí 24 hodiny denně zpravodajství a korejský kulturní obsah.

technické parametry - Arirang HD:

• Astra 1L (19,2°E), freq. 11,509 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články