Quantcast

Satelitní internet přes Eutelsat Konnect

| redakce | tisk

V tomto měsíci byla uvedena do komerčního provozu nová telekomunikační družice Eutelsat Konnect francouzského operátora Eutelsat. Nový satelit přináší další možnosti připojení internetu prostřednictvím satelitu.

Eutelsat nabízí satelitní připojení k internetu v Evropě a Africe přes společnost BigBlu, kterou nedávno operátor převzal.

BigBlu je přední evropský distributor satelitního širokopásmového připojení. Nyní se zabývá online distribucí a teleprodejem v Evropě a multikanálovým partnerstvím a maloobchodním prodejem v Africe.

Uživatel je připojen na internet (foto: Shutterstock)
▲ Uživatel je připojen na internet (foto: Shutterstock)

Eutelsat Konnect poskytne kapacitu k prodeji připojení k satelitnímu internetu ve Velké Británii, Irsku, Německu, Španělsku a Portugalsku v Evropě a také na Pobřeží slonoviny a Demokratické republiky Kongo v Africe. Postupně se pokrytí prodeje rozšíří na 15 evropských a 39 afrických zemí, které jsou v zóně pokrytí některého ze svazků satelitu Eutelsat Konnect.

Od svého spuštění operátor nabízí rychlost připojení k internetu až 100 Mbps s neomezeným přenosem dat pro jednotlivce, domácnosti, malé podniky, školy a další instituce. Služba je určena především pro oblasti, které nejsou v dosahu jiného typu připojení.

Ceny za připojení k satelitnímu internetu startují na 25 eurech měsíčně v Evropě a 15 amerických dolarech v Africe. Internet ze satelitu je možné pořídit za nízké zřizovací náklady s bezplatnou instalací a veškerým vybavením zahrnutým v měsíčním poplatku v Evropě, v Africe bude cena sady maximálně 99 USD.





Reklama




Vybrané články