Quantcast

TVP chystá spuštění kanálu TVP Historia 2

| redakce | tisk

Polský veřejnoprávní vysílatel TVP (Telewizja Polska) hodlá dále rozšiřovat rodinu televizních kanálů. Před startem je nový program TVP Historia 2. Stanice se stanice doplněním stávajícího programu TVP Historia, který se vysílá od roku 2007.

Start TVP Historia 2 se očekává 1. března 2021. Zatím není známo, jakým způsobem bude nový program šířen - tedy zda jen online nebo bude přítomný v balíčcích u televizních operátorů.

Logo TVP Historia
▲ Logo TVP Historia

TVP Historia je dokumentární kanál o široce chápaných historických tématech. Provozovatelem je Telewizja Polska. V programovém schématu jsou magazíny, dokumenty, reportáže, filmy a seriály. Bezplatný přístup k programu mají diváci pozemního vysílání (MUX 3). Dále je program v nabídkách televizních operátorů jako Cyfrowy Polsat, Platforma Canal+, Orange TV Polska a dále v kabelových a IPTV sítích.

Dodejme, že před lety vysílatel zvažoval, že stanici TVP Historia nahradí novým programem TVP Dokument. Plán byl v roce 2011 stažen a v roce 2020 byl spuštěn nový program TVP Dokument a na trhu stanice TVP Historia zůstala.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články