Quantcast

Fransat uvádí na trh nové karty Viaccess PC7

| redakce | tiskobrázek k článku: Fransat uvádí na trh nové karty Viaccess PC7

V pondělí 1. března 2021 představil operátor francouzské DTH platformy Fransat (Eutelsat 5 West B,5°W) novou generaci přístupových karet Viaccess. Nesou označení "FRANSAT HD PC7 4 ans".

Nová čtyřletá přístupová karta dostala název "FRANSAT HD PC7 4 ans" (FRANSAT HD PC7 4 roky) a svým vzhledem je totožná s dříve používanou kartou PC6. Nová verze má vyšší zabezpečení s cílem zamezit pirátský příjem prostřednictvím tzv. sdílení karet (card sharing).

Zařízení pro příjem platformy Fransat (foto: satkurier.pl/Fransat)
▲ Zařízení pro příjem platformy Fransat (foto: satkurier.pl/Fransat)

Fransat je povinen zavádět nejnovější zabezpečení (v tomto případě se jedná o systém podmíněného přístupu Viaccess Orca) pro satelitní kanály s cílem zajistit nejvyšší úroveň zabezpečení a ochranu pro doplňkové balíčky (RMC SPORT, BIS TV).

Karty PC6, jejichž platnost vyprší po 4 letech, budou nahrazeny kartami Viaccess PC7. Někteří uživatelé starších karet Fransat mohou na obrazovce vidět zprávu s výzvou, aby kontaktovali operátora Fransat a vyměnili přístupovou kartu - to samozřejmě platí pro diváky ve Francii, protože mimo tuto zemi je sledování za pomocí karet na vlastní riziko a bez jakýchkoliv záruk ze strany vysílatele.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články