Quantcast

Pervyj Kosmičeskij startuje v Trikolor TV

| redakce | tisk

Státní společnost pro vesmírné aktivity Rosmosmos a televizní společnost Pervyj TVČ zahajují provoz nového tématického televizního kanálu Pervyj Kosmičeskij. Strategickým partnerem projektu je multiplatformní operátor Trikolor TV.

Nová stanice Pervyj Kosmičeskij (Первый Космический) bude zahrnovat zprávy z ruského vesmírného průmyslu, populárně-vědecké programy o struktuře vesmíru, tématické celovečerní filmy a dokumentární ruskou a zahraniční produkci. Stanice startuje dnes 4.3.2021 a je k dispozici zákazníkům satelitní i internetové platformy Trikolor TV.

Generálním informačním partnerem projektu je rozhlasová stanice Retro FM.

Trikolor TV spouští Pervyj Kosmičeskij
▲ Trikolor TV spouští Pervyj Kosmičeskij

Pervyj Kosmičeskij bude kombinovat vědecký přístup a narativní přístupnost. Stanice se bude lišit od jiných kanálů tím, že bude přinášet živé přenosy startů, vysílání z vesmíru a obsah za účasti odborníků a kosmonautů z Rosmosmosu.

"Při spuštění televizního kanálu Pervyj Kosmičeskij vidíme důležitou misi popularizovat vesmírný průmysl a děkujeme našim kolegům z korporace Roscosmos za jejich důvěru a odpovědnost. Rok 2021 je navíc zvláštním rokem pro historii průzkumu vesmíru,“ komentuje Maxim Polukhin, generální ředitel Pervyj TVČ.

"Informační a vzdělávací projekty vždy přitahují zvláštní pozornost diváka. První přenosy startů raket z kosmodromu Bajkonur uskutečnil Tricolor v roce 2019 v rámci online projektu Big Air. Za poslední dva roky jsme zaznamenali rostoucí zájem publika o vesmírná témata. Dnes tuto zkušenost rozšiřujeme - spouštíme samostatný tématický kanál v satelitní a online televizi,“ uvedl Nikolaj Orlov, náměstek generálního ředitele pro obsahovou politiku Tricolor.

zdroj: tele-satinfo.ru





Reklama




Vybrané články