Quantcast

Abu Dhabi znovu zakázalo satelitní antény

| redakce | tisk

Úřady města Abu Dhabi opět zakročily proti tomu, co nazývají "nelegální" satelitní antény. Podle místních médií jsou povoleny na budově maximálně 4 paraboly, které pak musejí zajistit své signály pro všechny obyvatele bytového domu.

Na balkónech, zahradních plotech či zdech bytů jsou paraboly zakázány. Stejně i na obytných budovách i na komerčních prostorech.

Důvodem těchto restrikcí je zlepšení vizuální estetiky města.

Zákaz platí od roku 2015 a při porušení může být jednotlivci udělena pokuta ve výši 20000 dirhamů (cca 11670,- Kč). Předchozí zákazy však byly do značné míry ignorovány.

Zároveň je nezákonné používání satelitní antény pro příjem indických placených platforem - Dish TV nebo Tata/Sky nebo Dharti Airtel jsou zakázány a nejsou povoleny. Prodejci, kteří nabízeli zařízení a předplatné pro indické platformy, v minulosti dostali pokutu ve výši 50 tisíc dirhamů (cca 291.700 korun) a tříměsíční trest odnětí svobody, stejně tak jim bylo zabaveno zboží a přístupové karty. Zákaz indických pay-tv platforem ve Spojených arabských emirátech (SAE) prosazoval místní operátor placené televize OSN v zájmu ochrany svých vlastních autorských práv. Předplatné indické platformy Dish TV se stovkami kanálů, včetně indického kriketu, stojí 250 dirhamů (cca 1460 korun) a je mnohem nižší než poplatek za placenou službu, kterou pořídí zájemce ve SAE.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články