Quantcast

Supertennis HD se vrátil na 13E

| redakce | tisk

Populární italský sportovní kanál zaměřený na tenisové přenosy Supertennis HD je opět šířen přes evropský satelitní systém Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E, kterou opustil 1.9.2020. Od uvedeného termínu provozovatel stanice spoléhal jen na distribuci přes pozemní vysílače.

Stanice Supertennis HD se objevila v multiplexu operátora pay-tv služby Sky Italia na frekvenci 12,092 GHz. Signál je kryptován systémem Videoguard (CAID 09CD) a dostupný výhradně pro abonenty Sky Italia. Brzy bude stanice dostupná i pro zákazníky bezplatné platformy TivúSat. K satelitní modulaci programu budou připojeny CA systémy Nagra MA pro potřeby karet a modulů TivúSat. Volné ( FTA) satelitní vysílání provozovatel stanice Supertennis HD momentálně neplánuje.

Supertennis HD - záběr z příjmu stanice
▲ Supertennis HD - záběr z příjmu stanice

Diváci bez přístupových karet a předplatného mohou oblíbenou stanici Supertennis HD přijímat i nadále z tzv. distribučního signálu na satelitu Eutelsat 9B (9°E), kde vysílá v rámci DVB-S2 platformy v režimu multistream. Pro příjem je nutný přijímač s podporou multistreamů a také parabola o větším rozměru s ohledem na skutečnost, že transpondér pracuje v italském svazku.

technické parametry - SuperTennis HD:

Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 12,092 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Videoguard





Reklama




Vybrané články