Quantcast

Kabelio dokončil stěhování 7 programů

| redakce | tisk

Operátor švýcarské DTH platformy Kabelio dokončil stěhování sedmi televizních programů na novou kapacitu. Připomeňme, že Kabelio rozšířil transpondérovou kapacitu na pozici 13°E. Nová kapacita mu umožnila rozšířit nabídku o další stanice.

Kabelio používá na pozici 13°E dva transpondéry. K původnímu s frekvencí 11,096 GHz začal od začátku měsíce používat další (freq. 11,526 GHz), který převzal po švýcarském veřejnoprávním vysílateli SRG SSR.

Kabelio infokanal - záběr z příjmu programu
▲ Kabelio infokanal - záběr z příjmu programu

Novou kapacitu se provozovatel služby rozhodl použít pro rozšíření programové nabídky o další stanice a také o zkvalitnění distribuce některých stanic z původní nabídky. Aby se mohla kvalita distribuce programů zvýšit, přesunul operátor stanice BBC One HD, BBC Two HD, ITV HD, M6 HD, TF1 HD, Das Erste HD, ZDF HD na nový transpondér (freq. 11,526 GHz).

Na novém transpondéru platformy Kabelio se vysílají další atraktivní programy - britské stanice Channel 4 HD, Channel 5 HD, sportovní kanál FreeSports HD a dále švýcarské privátní stanice Tele Baern, Tele Basel, Tele M1, Tele1, TV SuedOst a TVO.

Televizní stanice v nabídce Kabelio
▲ Televizní stanice v nabídce Kabelio

Všechny stanice jsou kryptované systémem PanAccess. Roční předplatné stojí 149 CHF (cca 3466 Kč). Přístupový modul CI+ se tříměsíčním přístupem k nabídce Kabelio stojí 59 CHF (cca 1390 Kč). Služba je určena především pro domácnosti, které nejsou v dosahu služeb kabelové televize.

aktuální technické parametry - BBC One HD, BBC Two HD, ITV HD, M6 HD, TF1 HD, Das Erste HD, ZDF HD:

Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,526 GHz, pol. H, SR 29700, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA PanAccess

bývalé technické parametry - BBC One HD, BBC Two HD, ITV HD, M6 HD, TF1 HD, Das Erste HD, ZDF HD (vysílání zde bylo ukončeno!):

• Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,096 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA PanAccess





Reklama




Vybrané články