Quantcast

Sky Glass - placená televize bez set-top boxu i satelitu

| redakce | tisk

"První televizor se Sky na palubě. Žádná satelitní anténa, žádný set-top box, žádná změť kabelů." - Tímto sloganem propaguje provozovatel britské platformy Sky svůj nový produkt - Sky Glass.

Streamovací zařízení je k dispozici ve třech velikostech (malá 43", střední 55" a velká 65") a pěti barvách, přičemž cena začíná na 649 librách (cca 19.400 Kč).

7. října operátor pay-tv Sky oznámil uvedení produktu Sky Glass, který díky integraci hardwaru, softwaru a obsahu radikálně zjednoduší způsob, jakým zákazníci sledují televizi. Sky Glass bude jediným televizorem se službou Sky na palubě.

Poprvé ve Velké Británii bude možné sledovat Sky přes Wi-Fi, bez satelitní antény a bez set-top boxu. Nová televize Sky TV bude ve Velké Británii k dispozici od 18. října letošního roku a od roku 2022 bude rozšířena na další evropské trhy Sky.

Televizor Sky Glass (foto: Sky)
▲ Televizor Sky Glass (foto: Sky)

Sky Glass - klíčové vlastnosti:
Jediný televizor se Sky a dalšími aplikacemi na palubě
Možnost koupit si televizor jako chytrý telefon s flexibilními platbami
Moderní design dostupný v pěti barvách a třech velikostech
Technologie Ultra HD a Quantum Dot s více než 1 miliardou barev
360° zvuk Dolby Atmos® s výkonnými vestavěnými reproduktory a subwooferem
Hlasové příkazy: stačí říct "Hello Sky" a zjistíte, co chcete sledovat.
První televizor na světě s certifikací CarbonNeutral®

"Sky Glass je streamovací televizor se službou Sky na palubě, který poskytuje kompletní integraci hardwaru, softwaru a obsahu. Tento televizor, který vznikl na základě více než 30 let trvajícího porozumění přáním našich zákazníků, dokáže vyrobit pouze společnost Sky. Jsme přesvědčeni, že jde o nejchytřejší televizor na trhu a že si ho zákazníci zamilují," uvedla Dana Strong, generální ředitelka společnosti Sky.

Vzhled Sky Glass byl vyvinut ve spolupráci s Map Project Office. Sky Glass je k dispozici ve třech velikostech (malá 43", střední 55" a velká 65") a pěti barvách: oceánově modrá, keramická bílá, závodní zelená, tmavě růžová nebo antracitově černá, s odpovídajícími dálkovými ovladači a přizpůsobitelnými kryty reproduktorů pro další personalizaci. Dodává se s montážním držákem integrovaným do televizoru nebo se stojanem v odpovídající barvě. Díky jedinému kabelu a jediné zástrčce Sky Glass se problematika kabelů stává minulostí.

Dálkové ovládání televizoru Sky Glass (foto: Sky)
▲ Dálkové ovládání televizoru Sky Glass (foto: Sky)

Obrazovka 4K Ultra HD Quantum Dot s více než miliardou barev podporuje 10bitovou barevnou hloubku a HDR ve standardech HLG, HDR10 a Dolby Vision. Šest integrovaných reproduktorů je umístěno v optimálních pozicích pro zvuk Dolby Atmos a subwoofer je navržen pro bohaté a hluboké basy. Uvnitř je použit čtyřjádrový procesor ARM Cortex-A55.

Díky technologii Glance Motion stačí říct "Hello Sky" nebo projít kolem, aby se televizor probudil. Nová domovská stránka usnadňuje vyhledávání, sledování a přehrávání oblíbeného obsahu. Zahrnuje obsah ze Sky, BBC iPlayer, Netflix, YouTube, Disney+, ITV Hub, All4, Spotify, Peloton, Amazon Prime Video, PlayWorks a dalších.

Stisknutím tlačítka na dálkovém ovladači si nyní uživatel může vytvořit osobní playlist oblíbených pořadů, filmů a dalšího obsahu napříč aplikacemi a kanály, a to živě i na vyžádání. K dispozici je také funkce Restart, která umožňuje sledovat pořad od začátku, a funkce Timeshift.

Sky Glass je první televizor na světě, který získal certifikát CarbonNeutral®. Je navržen s ohledem na udržitelnost a má zabudované funkce pro nízkou spotřebu energie, jako je automatické vypnutí a automatické nastavení jasu obrazovky, které pomáhají zvýšit jeho energetickou účinnost. Jedná se o jediný televizor v recyklovatelném obalu, bez jednorázových plastů, a používáním televizoru s vestavěným hardwarem snížíte spotřebu elektrické energie až o polovinu.

Za Sky Glass můžete zaplatit jednorázovou platbou předem (649, 849 nebo 1049 liber, podle velikosti obrazovky), nebo si náklady rozložit do bezúročných měsíčních splátek. Je k dispozici již od 13 liber měsíčně (se závazkem na 48 měsíců), exkluzivně u Sky TV, od 26 liber u Sky Ultimate TV a poprvé je HD standardem. Za 43palcovou televizi Sky Glass a oblíbený obsah a kanály zaplatíte 39 liber měsíčně. Za příplatek 4 libry měsíčně můžete zvýšit velikost televizoru na 55" nebo za 8 liber na 65". Balíček Sky Ultra HDR a Dolby Atmos stojí měsíčně navíc 5 liber.

Televizor má 3x HDMI 2.1 eARC (HDMI 2), podporu CEC, USB C (napájení), Bluetooth 5.0 LE a Classic, Ethernet 10/100 Mb/s, WiFi 6 (802.11ax), anténní zásuvku pro pozemní TV, podporu DVB-T/T2. Hloubka televizoru je 4,77 cm.

Na Sky Glass se vztahuje plná dvouletá záruka a bezplatná služba doručení, která zahrnuje vybalení a odstranění obalu.

Pro ty, kteří rádi sledují Sky ve více místnostech v domě, je k dispozici balíček Whole Home, který za 10 liber měsíčně klonuje Sky Glass na libovolný televizor pomocí Sky Stream Puck.

Sky Glass byl vytvořen jako platforma, kterou mohou nasadit i další provozovatelé. Prvním partnerem společnosti Sky v této oblasti bude australská společnost Foxtel Group.

Chytrá kamera 4K spolupracující s technologií Sky Glass bude do nabídky Sky zařazena v roce 2022.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články