Quantcast

TVN si zajistila další kapacitu na 13E

| redakce | tisk

Polská privátní televize TVN bude využívat další transpondérovou kapacitu na satelitním systému Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E. Satelitní operátor Eutelsat Communications podepsal s TVN S.A. víceletou dohodu na další kapacitu na pozici 13°E.

Tato dohoda je dalším krokem v dlouhodobém partnerství mezi TVN, jedním z hlavních zákazníků Hot Birdu, a společností Eutelsat, která provází růst TVN již od 90. let minulého století. Další kapacita pro TVN bude využita pro zkvalitnění programové nabídky.

TVN, která je součástí skupiny Discovery, je přední polskou soukromou televizní společností, která provozuje 24 programů, včetně volně šířených stanic a různých placených programů různých žánrů (lifestylové, zpravodajské, sportovní a filmové programy).

Paraboly s logem TVN (foto: Shutterstock)
▲ Paraboly s logem TVN (foto: Shutterstock)

Satelitní systém Eutelsat Hot Bird je z hlediska pokrytí jedním z nejkomplexnějších satelitních vysílacích systémů v Evropě. Bude dále optimalizován s uvedením dvou satelitů Hot Bird nové generace do provozu. Družice budou vypuštěny v roce 2022 a nahradí stávající kosmické aparáty, které v současnosti pracují na pozici 13°E.

Obchodní ředitel společnosti Eutelsat Philippe Oliva k tomu uvedl: "Jsme potěšeni, že můžeme posílit naši dlouholetou spolupráci se společností TVN, která rozšiřuje své prémiové vysílání v Evropě. Tato dohoda ukazuje význam satelitu jako vysílací infrastruktury, která je schopna oslovit nejširší publikum v Evropě, a to jak dnes, tak i v následujících letech. Zdůrazňuje také bezkonkurenční dosah pozice 13° východně nad Evropou v kombinaci s vedoucím postavením společnosti Eutelsat na polském vysílacím trhu."

Krzysztof Kozłowski, technologický ředitel skupiny TVN Discovery, dodal: "Jsme rádi, že můžeme i nadále využívat orbitální zdroje společnosti Eutelsat k posílení distribuce našich vysílacích služeb v Polsku, které je jedním z našich klíčových trhů v Evropě. Jsme také rádi, že můžeme pokračovat v partnerství s jedním z nejzavedenějších satelitních operátorů na světě, které trvá již více než 20 let od spuštění našeho prvního televizního kanálu v roce 1997."





Reklama




Vybrané články