Quantcast

Eurosport představil novinky pro Australian Open

| redakce | tisk

Discovery a Eurosport nabídnou jedno z nejvíce očekávaných Australian Open v historii. Do Melbourne se letos sjede nová generace hvězdných hráčů, kteří se hodlají postavit ostříleným tenisovým legendám.

Dokáže Rafael Nadal vyhrát svůj 21. grandslam? Naváže Daniil Medveděv na své legendární vítězství z New Yorku? Dokáže Britka Emma Raducanuová zopakovat svůj úspěch ze zářijového US Open? Nebo nás všechny překvapí domácí favoritka Ash Bartyová, která chce získat svůj třetí grandslamový titul?

O dění přímo v Melbourne budou mezi 17. a 30. lednem 2022 opět informovat Barbara Schettová a Mischa Zverev. V čele pravidelného zpravodajství se k nim ale připojí i zcela nová tvář - Alizé Limová, tenistka, která je považována za jednu z nejzářnějších hvězd současnosti.

Sedminásobný grandslamový šampion Mats Wilander (foto: Discovery/Eurosport)
▲ Sedminásobný grandslamový šampion Mats Wilander (foto: Discovery/Eurosport)

Prostřednictvím interaktivního studia Eurosport Cube bude po celou dobu přispívat expertními komentáři z Londýna. Zde se k ní připojí i stálice Eurosportu - sedminásobný grandslamový šampion Mats Wilander a v prvním týdnu trojnásobná grandslamová semifinalistka Johanna Kontaová, kterou ve druhé polovině Australian Open vystřídá bývalá světová čtyřka Tim Henman. Nová posila týmu expertů bude během vstupů zpovídat nejlepší mužské a ženské hráče na turnaji, a to za využití přelomových funkcionalit studia Eurosport Cube.

Vysílání Eurosportu doplní dvě na slovo vzaté tenisové legendy. Chris Evert a John McEnroe mají dohromady na kontě neskutečných 25 grandslamových titulů. Oba bývalí hráči přitom nedávno s Discovery uzavřeli nové smlouvy, které předpokládají jejich zapojení do všech tenisových eventů roku 2022. Australian Open je pro letošek první příležitostí, kdy se s nimi mohou fanoušci na obrazovkách setkat.

Tradiční přehlídka tenisových legend bude vysílání Eurosportu dominovat celých čtrnáct dní. Během nich nabídnou své odborné znalosti milionům fanoušků po celé Evropě v exkluzivních formátech uzpůsobených lokálním trhům. Boris Becker (Matchball Becker v Německu), Justine Heninová (ESP Tennis Club ve Francii), Alex Corretja (La Casa del Tenis ve Španělsku) a Roberta Vinci (v Itálii) budou mít každý na povel vlastní lineární i digitální pořady, což ovšem neznamená, že se nepřipojí ke svým kolegům v rámci globálního zpravodajství.

Výrazným členem nové generace tenisových hvězd je i Casper Ruud z Norska. Ten bude v průběhu sezóny 2022 a 2023 také součástí vysílání Eurosportu. Současná světová osmička má v pouhých 23 letech na kontě už šest kariérních titulů. Eurosport poskytne tenisovým fanouškům exkluzivní rozhovor s touto stoupající hvězdou, včetně zcela nového pořadu Player's Voice na Eurosport.com. Originální obsah dá divákům jedinečnou příležitost z bezprostřední blízkosti sledovat turbulentní kariéru jedné z největších nadějí aktuální ATP Tour.

Eurosport a Discovery celkem odvysílají 250 hodin živých přenosů z kurtů v Rod Laver Areně, Margaret Court Areně i John Cain Areně. Všechny zápasy budou dostupné i prostřednictvím online aplikace Eurosport Player. V televizi je pak bude možné sledovat na kanálech Eurosport 1 a Eurosport 2. Je možné, že další Emmu Raducanuovou odhalí už kvalifikační turnaje před ostrým startem zápasu? I to si bude možné ověřit na výše zmíněných kanálech.

Australian Open má být v roce 2022 opravdu pokryto všemi dostupnými prostředky. Oficiální web Eurosport.com nabídne ukázky z vysílání, živé blogy expertů i kontinuální zpravodajství, taktéž doplněné o názory tenisových odborníků Eurosportu. Na discovery+* a Eurosport Player zas bude možné sledovat bonusové pořady z Eurosport Cube. Mozaiku doplní nové formáty, například My Social Network a Legends Voice. V prvním budou hráči odpovídat na dotazy fanoušků prostřednictvím sociálních sítí a ve druhém stanice nabídne exkluzivní komentáře a pohledy tenisových legend ke stavu současného herního světa.

Australian Open 2022 je prvním v rámci nového desetiletého partnerství mezi Discovery a Tennis Australia. Dohoda, která byla oznámena v září loňského roku, zahrnuje všechna lineární a digitální práva k turnaji. Staví tak na tradičním partnerství Eurosportu s australskou organizací, které započalo už v roce 1995. Smlouva o vysílacích právech se nevztahuje pouze na jeden ze čtyř světových grandslamů; mimo něj zahrnuje i exkluzivní práva k turnaji Adelaide International a ATP Cup.

Tenisový deník Discovery Eurosport, leden 2022:
• ATP Cup**, Sydney, Austrálie - 1. - 9. ledna 2022
• Adelaide International - 6. - 16. ledna 2022
• Kvalifikační turnaj Australian Open - 14. - 17. ledna 2022
• Australian Open, Melbourne, Austrálie - 17. - 30. ledna 2022

(*) discovery+ je dostupné v Dánsku, Finsku, Itálii, Nizozemí, Norsku, Švédsku, Španělsku a Velké Británii.
(**) ATP Cup bude možné sledovat ve Finsku, Norsku, Švédsku, na Islandu, v Rumunsku, Maďarsku, na Slovensku, v České republice a na indickém subkontinentu.





Reklama




Vybrané články