Quantcast

V Polsku startuje kanál Nuta Gold

| redakce | tisk

Společnost Telestar, provozovatel televizního kanálu Gold TV (dříve ITV a TO!TV), vypověděla smlouvu o distribuci tohoto kanálu se společností MWE Networks Michala Winnického.

Spolupráce skončí v sobotu 30. dubna tohoto roku. Michał Winnicki již oznámil spuštění nového kanálu - pod názvem Nuta Gold, který bude vysílat jím vlastněná společnost MWE Music.

Podle plánů bude Nuta Gold spuštěna v neděli 1. května 2022 a bude dostupná v kabelových a IPTV sítích, v místních polských multiplexech digitální pozemní televize (NTC) vlastněných provozovatelem vysílání a brzy také v satelitním vysílání na platformě CANAL+. Kanál Nuta Gold je již v nabídce reklamní kanceláře TVP.

Logo Nuta Gold
▲ Logo Nuta Gold

O vypovězení smlouvy společnosti Telestar Michalu Winnickému informovala společnost "Wirtualne Media". Zatím není známo, co se stane s televizním kanálem Gold TV. U operátorů ji pravděpodobně nahradí stanice Nuta Gold.

Kanál ITV začal vysílat v roce 2003. Zpočátku stanice uváděla interaktivní pořady věnované novým technologiím a publicistice. Později se programová skladba změnila a převládly hudební, zábavné, erotické a esoterické pořady (Ezo TV).

Vysílatel se přihlásil do prvního výběrového řízení na správu prvního multiplexu (MUX 1) digitální pozemní televize (NTC), ale nezískal pozemní licenci.

V roce 2016 se stanice přejmenovala z ITV na TO!TV na základě souhlasu polského regulátora médií (KRRiT) vydaného na žádost vysílatele. Programové schéma stanice prošlo dalšími úpravami, aby nakonec vysílala videoklipy s širokou zábavnou hudbou a esoterickým obsahem.

V roce 2020 polský regulátor souhlasil se změnou názvu TO!TV na Gold TV, k čemuž došlo 15. července 2020, zatímco 30. září 2020 bylo zahájeno vysílání Gold TV HD. SD a HD verze kanálu mají shodný obsah, liší se technickou kvalitou přenosu. V nabídce Gold TV (SD/HD) diváci najdou široce populární hudební videa a esoterické kapely. Gold TV (v SD a/nebo HD) je k dispozici na DTH platformách Canal+ a Orange TV, v kabelových sítích a IPTV, stejně jako FTA ze satelitu Eutelsat Hot Bird (13°E) a volně v lokálních digitálních pozemních multiplexech.

Program kanálu Nuta Gold bude obsahovat videoklipy s široce definovanou zábavnou hudbu. Název stanice odkazuje na jinou stanici z portfolia Michala Winnického - kanál Nuta.tv, který je na trhu od roku 2015. Známé je také logo stanice Nuta Gold - používá stejný tvar slova "Gold" jako v logu Gold TV, zatímco písmo slova "Nuta" se liší od fontu použitého v logu kanálu Nuta.tv.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články