Quantcast

Kcell otestoval konektivitu celulární sítě přes satelity SES

| redakce | tisk

Přední kazašský mobilní operátor Kcell a přední světový poskytovatel satelitní kapacity SES (Astra) úspěšně demonstrovali celulární sítě s podporou satelitu ve vzdálených oblastech Kazachstánu.

Pozemní síť společnosti Kcell byla spárována se satelity SES O3b pracujícími na střední oběžné dráze Země (MEO - medium earth orbit) za účele vytvoření a testování konektivity pro aplikace 3G a 4G.

Během demonstračního provozu byla satelitní síť společnosti SES ověřena řadou technických testů a testů pro koncové uživatele, které prokázaly její kompatibilitu se sítí Kcell a umožnily tak vysokorychlostní internet s nízkou latencí.

Paraboly SES (foto: SES)
▲ Paraboly SES (foto: SES)

Technická fáze demonstrace zkoumala potenciální zpoždění signálu způsobené povětrnostními podmínkami a také proces předávání mezi satelity O3b. Zavedená síť byla dále hodnocena z hlediska kvality zkušeností ve fázi testování koncových uživatelů.

Testy byly ukončeny s následujícími výsledky:

• Šířka pásma byla stanovena podle požadavků na propustnost společnosti Kcell na 50 Mbps pro aplikace 4G a 30 Mbps pro aplikace 3G.
• Předání satelitní sítě MEO společnosti SES proběhlo bez jakéhokoli zpoždění nebo dopadu na signál.
• Bylo zjištěno, že latence byla pětkrát nižší než na stávající geostacionární platformě.
• Mobilní síť byla úspěšně využita pro aplikace, jako je streamování videa, videohovory a konference, stejně jako procházení webu, splňující požadavky na spolehlivé používání.





Reklama




Vybrané články