Quantcast

Xtra TV opustila transpondéry na 13E

| redakce | tisk

Satelitní platforma Xtra TV, která byla součástí holdingu Media Group Ukraine (MGU) Rinata Achmetova, přestala poskytovat služby placené satelitní televize. Operátor uvolnil dva transpondéry na satelitu Eutelsat Hot Bird 13C (13°E). Na Ukrajině zůstala již jediná satelitní platforma - Viasat UA, která se vysílá přes satelit Astra 4A (4,8°E).

"22. července ve 23:00 hodin (místního času v Kyjevě - poznámka redakce), operátor satelitní televize Xtra TV je nucen pozastavit vysílání televizních kanálů a poskytování služeb předplatitelům v souvislosti se vstupem v platnost diskriminačního zákona „O boji proti hrozbám pro národní bezpečnost související k nadměrnému vlivu lidí s velkým ekonomickým a politickým významem ve veřejném životě (oligarchů)," uvedl ve svém oznámení provozovatel platformy Xtra TV.

12. července letošního roku Rinat Achmetov, považovaný za nejbohatšího muže Ukrajiny, předal státu veškeré licence na televizní, DTH, OTT a internetové portály. 21. července ukrajinský regulátor médií odebral licence 15 společnostem vlastněným Achmetovem.

V posledních dnech nebylo zcela známo, co se stane televizními kanály a platformami Media Group Ukraine. Zástupce platformy Xtra TV informoval, že i přes konec stanic MGU budou nadále fungovat placené televizní služby Xtra TV (DTH) a Oll.tv (OTT). Bohužel se tak nestalo a Rinat Achmetov byl nucen zcela opustit své projekty bez možnosti dalšího prodeje dalším investorům.

Jak vysvětlil, krátká šestiměsíční lhůta uvedená v zákoně pro prodej mediálního majetku a ruská vojenská agrese proti Ukrajině zabránily SCM, investiční firmě přidružené k MGU, prodávat svůj mediální byznys za tržních podmínek. V důsledku toho se Achmetov vzdal všech licencí ve prospěch státu.

bývalé transpondéry Xtra TV:

• Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 10,853 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 3/5, DVB-S2/8PSK
• Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,219 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 3/5, DVB-S2/8PSK

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články