Quantcast

A1 Telekom Austria s distribucí Luxe.TV v Evropě a Asii

| redakce | tisk

Rakouská telekomunikační společnost A1 Telekom Austria a mezinárodní televizní kanál Luxe.TV oficiálně zahájily spolupráci na dvou trzích: evropském a asijském. Předmětem nové dohody je spuštění FTA distribuce programu Luxe.TV z družice Eutelsat 16A (16°E) pro domácnosti v Evropě.

Vysílací divize skupiny A1 (A1 Broadcasting) bude poskytovat satelitní služby kanálu Luxe.TV a dodávat jej do kabelových, IPTV a DTH sítí v Evropě. Kromě toho má A1 působit jako distribuční partner v Asii distribucí signálu na družici Apstar-7 (76,5°E).

Luxe TV - záběr z příjmu stanice
▲ Luxe TV - záběr z příjmu stanice

Luxe.TV ukončila spolupráci s britským operátorem Arqiva na satelitu Eutelsat 9B (9°E) k 1. srpnu 2022. Distribuční signál byl zakódován v systému Viaccess. Nový poskytovatel satelitních služeb A1 Telekom Austria využívá systém podmíněného přístupu Conax a působí na 16°E. Operátoři proto musí přejít na na nové technické parametry. Nejde jen o změnu orbitální pozice, ale také o systém podmíněného přístupu. A1 používá systém Conax.

Jakmile budou po technické stránce vyřešen distribuce signálu, bude stanice Luxe.TV na satelitu Eutelsat 16A (16°E), na frekvenci 11,595 GHz, pol. V (SR 30000, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK) zakódována. Dočasně proto vysílá FTA v MPEG-4/HD. Divákům nabízí dvě volitelné zvukové stopy: anglickou a francouzskou.

"S potěšením oznamujeme zahájení strategického partnerství s Luxe.TV. S hrdostí mohu říci, že jsme v současné době světovým lídrem v technické distribuci mezinárodních televizních kanálů. Vysoce kvalitní obsah Luxe.TV zaměřený na luxusní životní styl je dostupný divákům v celé Evropě a Asii. Zvláštní poděkování společnosti Luxe.TV od technických týmů A1 International Business v Aflenz za to, že tento projekt dosáhl tak velkého úspěchu," řekla šéfka mezinárodních vysílacích a satelitních služeb ve skupině A1 Telekom Austria Group Elena Petrova.

zdroj: satkurier.pl + broadbandtvnews.com





Reklama




Vybrané články