Quantcast

Bulsatcom má nového majitele

| redakce | tisk

Bulharská satelitní placená televize Bulsatcom (družice Hellas Sat 3/4, 39°E) má nového majitele. Platformu nově vlastní Spas Rusev, který tak dokončil akvizici po více než roce.

Uzavření prodeje bylo možné nepřímo posoudit podle zápisů v bulharském a britském obchodním rejstříku a zúčastněné strany obchod oficiálně potvrdily portálu Kapital.

Hodnota transakce se pohybovala kolem 120 až 130 milionů eur.

O Bulsatcom měla zájem také česká investiční skupina PPF.

Spas Rusev chce platformu Bulsatcom dále rozvíjet. Do firmy vstupuje prostřednictvím společnosti Viva Corporate registrované v Lucembursku, která vlastní bulharskou společnost Viva Corporate Bulgaria.

Nejde o první investici Spase Ruseva do telekomunikační společnosti. Je zakladatelem společnosti Telelink, byl akcionářem albánské telekomunikační společnosti ONE a také společnosti BTK.

Portál Kapital také uvádí, že řízení Bulsatcom bude velkou výzvou. Bulharský trh je velmi konkurenční. Největší konkurenti Vivacom a A1 Bulgaria snižují rozdíly v počtu zákazníků. Bulsatcom má podle zprávy CRC 2021 celkem 650 tisíc televizních předplatitelů, Vivacom 626 tisíc a A1 525 tisíc abonentů.





Reklama




Vybrané články