Quantcast

52E: Mux s Persiana Sports HD ze starých parametrů

| redakce | tisk

Společnost WNS (Wide Network Solutions) vrátila multiplex s populární sportovní stanici Persiana Sport HD a dalšími HD programy na původní vysílací parametry.

Kapacita multiplexu WNS byla na satelitu TürkmenÄlem/MonacoSat v minulých dnech snížena, změnily se některé přijímací parametry jako je frekvence a symbol rate. Pro satelitní diváky tyto změny znamenaly jediné - naladit programy znovu.

Aktuálně multiplex WNS na kmitočtu 10,762 GHz obsahuje volně vysílané programy Persiana Sports HD, Persiana Science HD, Persiana Rap HD, 4Kurd HD, AMC HD a Iran International HD. Posledně uvedený kanál se přechodně vysílal jako SCPC kanál.

Paket se vysílá z transpondéru ve východním svazku. Příjmové podmínky jsou v Čechách velmi dobré - postačí parabola o průměru kolem 60 cm, směrem na východ signál postupně slábne a je nutná parabola o větším rozměru (cca 90 cm).

Programy v muxu WNS jsou určené především pro persky hovořící publikum. Nicméně s ohledem na volné vysílání a atraktivitu některých programů pro evropského diváka jsou zajímavým úlovkem z pozice 52°E.

aktuální technické parametry - WNS multiplex:

• TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E), freq. 10,762 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 1/2, DVB-S/QPSK, FTA

původní technické parametry - WNS multiplex (Maxx TV HD, Persiana Rap HD, Persiana Sport HD, Persiana Science HD, AMC HD) (vysílání na těchto parametrech bylo ukončeno!):

• TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E), freq. 10,756 GHz, pol. V, SR 17730, FEC 1/2, DVB-S/QPSK, FTA

původní aktuální technické parametry - Iran International HD (vysílání na těchto parametrech bylo ukončeno!):

• TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E), freq. 10,773 GHz, pol. V, SR 7600, FEC 1/2, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články