Quantcast

RRTV zkoumá, zda Kino Barrandov vysílá především filmy a seriály

| redakce | tisk

Zda televizní stanice Kino Barrandov vysílá podle licence nyní zjišťuje RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání). Český regulátor médií RRTV proto vyzval společnost Barrandov Televizní Studio a.s. o podání vysvětlení, jakými konkrétními pořady naplnil vysílání stanice Kino Barrandov. Vyplývá to z 16. zaasedání RRTV konaného 18.10.2022.

RRTV zajímá, jaké pořady v týdnu od 29.9. do 2.10.2022 na programu Kino Barrandov "naplnil podmínku licence vysílat premiéry a reprízy převážně filmů a seriálů, zejména zahraniční provenience různého žánrového zaměření, např. romantických, historických, rodinných, dále i thrillerů a krimifilmů se skutečnými příběhy, sci-fi, filmy katastrofické, westerny a válečné, komedie a dramata, v nočních hodinách erotické pořady a horory, a jakými pořady v tomto období naplnil základní programovou specifikaci, která zakotvuje, že jde o program tematicky zaměřený převážně na akviziční filmovou a seriálovou tvorbu".

Sídlo televizní skupiny Barrandov (foto: Televize Barrandov)
▲ Sídlo televizní skupiny Barrandov (foto: Televize Barrandov)

Regulátor stanovil lhůtu na podání vysvětlení 30 dní ode dne doručení výzvy.

Rada se na stejném zasedání zároveň seznámila s podaným vysvětlením stejného subjektu k vysílání TV Barrandov a Barrandov Krimi. Regulátora zajímalo, jakými pořady od 18. do 24.7.2022 naplnil licenční podmínky "respektive jakými pořady odvysílanými v tomto období na programu Televize Barrandov naplnil podmínku licence vysílat v rámci vlastní tvorby pořady pro děti a mládež (zábavně-vzdělávací pořady) v ranním vysílacím čase a v rámci akvizičních pořadů vysílat pořady pro děti a mládež - bloky animovaných pořadů předních distributorů v ranním a podvečerním vysílacím čase; a dále jakými pořady odvysílanými v tomto období na programu Barrandov Krimi naplnil základní programovou specifikaci, která zakotvuje, že jde o program se zaměřením na pořady pro děti a na dokumenty převážně americké provenience pro různé věkové skupiny diváků".





Reklama




Vybrané články