Quantcast

Spor TF1 a Canal+ se rozhodne 20. října

| redakce | tisk

Ve čtvrtek 20. října 2022 se oba francouzští mediální giganti TF1 a Canal+ znovu sejdou před soudem, aby si vyslechli rozhodnutí pařížského odvolacího soudu.

Tento den uplyne 50 dní od ukončení vysílání kanálů TF1, TFX, TMC, TF1 Séries Films a LCI na platformách Canal+ a TNTSAT. Připomeňme, že TF1 požadovala od Canal+ za distribuci kanálů a služby MYTF1 částku 13 milionů eur.

Tlak ze strany skupiny TF1 je velký, protože její sledovanost prudce klesla po vyřazení kanálů z klíčových nabídek Canal+ a TNT Sat. Do začátku mistrovství světa ve fotbale v Kataru 2022, které je pro TF1 velmi důležitou sportovní událostí z hlediska sledovanosti, a tedy i příjmů z reklamy, zbývá 20. října pouhý měsíc.

Programy skupiny TF1 (foto: fransat.fr)
▲ Programy skupiny TF1 (foto: fransat.fr)

Nedávné jednání u soudu 6. října skončilo neúspěchem TF1, které se nepodařilo donutit Canal+ uzavřít novou obchodní smlouvu za jejích podmínek. Nová smlouva představuje více než 50procentní zvýšení distribučních poplatků za programy a služby. Společnost Canal+ s tímto návrhem nesouhlasí, protože by musela zvýšit ceny pro své předplatitele.

Přímý konkurent společnosti TNTSAT, platforma Fransat provozovaná operátorem Eutelsat, z tohoto sporu těží a na svých internetových stránkách zveřejnila postup pro rychlé obnovení přístupu ke kanálům přechodem na satelitní nabídku společnosti Fransat.

Přechod na konkurenční službu ale není zcela bez nákladů. Potenciální uživatelé si musí zakoupit certifikovaný přijímač nebo modul CAM CI+ s přístupovou kartou a přesměrovat svou anténu na satelit Eutelsat 5 West B 5°W).

zdroj: satkurier.pl + telesatellite.com





Reklama




Vybrané články