Quantcast

Satelity O3b mPOWER dopraveny do Cape Canaveral

| redakce | tisk

První dvě družice O3b mPOWER satelitního operátora SES (Astra) byly o víkendu dopraveny do Cape Canaveral, kde nyní budou probíhat přípravné práce na vynesení nosnou raketou Falcon 9 společnosti SpaceX v polovině prosince.

Satelity O3b mPOWER jsou součástí systému SES druhé generace na střední oběžné dráze (MEO) fungujícího ve vzdálenosti přibližně 8 000 km od zemského povrchu a budou poskytovat vysoce výkonné služby připojení podnikům a vládám po celém světě.

Satelity O3b mPOWER v Cape Canaveral (foto: SES)
▲ Satelity O3b mPOWER v Cape Canaveral (foto: SES)

Inovativní ekosystém O3b mPOWER zahrnuje rozsáhlou pozemní infrastrukturu osmi pozemních stanic strategicky rozmístěných po celém světě, desítek poskytovatelů softwarových služeb, partnerů platforem a zákaznických terminálů a také počáteční konstelaci 11 družic vyrobených společností Boeing.

Satelity O3b mPOWER v Cape Canaveral (foto: SES)
▲ Satelity O3b mPOWER v Cape Canaveral (foto: SES)

S plánovaným datem zahájení provozu ve 3. čtvrtletí 2023 s pouhými šesti satelity bude O3b mPOWER nabízet nejvyšší, nejflexibilnější propustnost, zpáteční latenci menší než 150 milisekund a bezkonkurenční možnosti služeb, podpořené garantovanými dohodami o úrovni služeb.





Reklama




Vybrané články