Quantcast

Spolupráce RTVS s ukrajinskou UA:PBC

| redakce | tisk

V úterý 28. března se na půdě RTVS setkal generální ředitel RTVS Ľuboš Machaj s Andriyem Taranovem, členem Správní rady Národní veřejnoprávní televizní a rozhlasové společnosti Ukrajiny UA: PBC.

Výsledkem setkání bylo uzavření dohody o spolupráci mezi těmito veřejnoprávními médii, jejímž cílem je dále rozvíjet bilaterální vztahy v oblasti rozhlasového a televizního vysílání.

Myslím si, že vzájemná spolupráce veřejnoprávních médií z různých zemí je klíčem k rozšiřování kulturnosti, vzájemného respektu, tolerance a vzájemného pochopení v mezinárodním prostoru. Těší mě, že dnes RTVS uzavřela dohodu o spolupráci právě s ukrajinským partnerem, který je naším přímým sousedem a v dnešní době je naše vzájemná podpora a spolupráce důležitější a potřebnější, než kdy předtím,“ vyjádřil se generální ředitel RTVS Ľuboš Machaj.

RTVS a UA: PBC vyjádřily dohodou oboustranný zájem o zintenzivnění spolupráce v oblasti vzájemné výměny programového obsahu s různou tematikou, zejména z oblasti vysoké kultury, dokumentární tvorby, historie, sociální problematiky, mezikulturní rozmanitosti a ze života menšin. Zároveň se dohodli, že budou na základě pozvání spolupracovat na organizování krátkodobých studijních pobytů pro redaktory za účelem zdokonalení se v slovenském a ukrajinském jazyce.

zdroj: RTVS





Reklama




Vybrané články