Quantcast

Zelená pro změnu majitele Óčka i Rádia Impuls

| redakce | tisk

Hudební televize Óčko (Óčko, Óčko Star, Óčko Black, Óčko Expres) i rozhlasové stanice Impuls a Český Impuls mohou změnit majitele. Antimonopolní úřad dal zelenou převzetí mediálního domu Mafra i chemičky Synthesia.

ÚOHS (Úřad pro ochranu hospodářské soutěže) povolil společnosti Kaprain Chemical Mited převzetí společností Mafra, a.s., Londa s.r.o. a Synthesia a.s. a možnost tyto společnosti výlučně kontrolovat. Podle Úřadu nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže na žádném z posuzovaných trhů.

Skupina KAPRAIN se zaměřuje zejména na finanční, realitní a průmyslové činnosti. V oblasti chemického průmyslu působí skupina KAPRAIN prostřednictvím společností Spolek pro chemickou a hutní výrobu, akciová společnost (dále jen „SPOLCHEMIE“) a FORTISCHEM a. s. Výroba ve skupině SPOLCHEMIE je zaměřena zejména na speciální epoxidy, alkydové pryskyřice a anorganika. Společnost FORTISCHEM působí převážně v oblasti výroby a dodávek chemických surovin. Prostřednictvím společnosti Rubena, s.r.o., působí skupina KAPRAIN také v oblasti gumárenského průmyslu.

Skupina MAFRA působí v oblasti médií, zejména vydávání periodického i neperiodického tisku, provozování rozhlasového vysílání, prodeje inzertního prostoru v uvedených médiích a rovněž v oblasti prodeje vstupenek. Skupina Synthesia je aktivní zejména v oblastech výroby pigmentů a barviv, nitrocelulózy, organické chemie a v energetice.





Reklama




Vybrané články