Quantcast

První testovací družice na světě 6G na orbitu

| redakce | tisk

Společnost China Mobile, největší světový telekomunikační operátor podle počtu mobilních předplatitelů, úspěšně vypustila první satelit na světě k testování architektury 6G, což představuje důležitý milník v jejím úsilí o prozkoumání integrovaného vesmíru a komunikačních technologií.

Čínský testovací satelit LEO na nízké orbitální dráze Země je prvním satelitem na světě, který používá architekturu 6G. Družice byla vypuštěna v sobotu 3. února 2024, společně s dalším 5G satelitem od společnosti China Mobile.

Tyto experimentální čínské satelity byly umístěny do orbitální výšky přibližně 500 km. Nabízejí výhody, jako je nízká latence a vysoká rychlost přenosu dat ve srovnání se satelity umístěnými na vyšších orbitálních drahách (GEO - 36 tisíc km).

Podle China Mobile mohou družice na nízké oběžné dráze (LEO), které poskytují klíčovou platformu pro budoucí integrované vesmírné a pozemní sítě, vyplnit mezery v pokrytí telekomunikačním signálem v pozemních celulárních sítích a poskytovat služby satelitního internetu s vyšší kapacitou po celém světě.

China Mobile oznámila plány na provedení experimentů na oběžné dráze založené na těchto testovacích satelitech 5G/6G, čímž urychlí integraci a rozvoj odvětví vesmírných technologií.

zdroj: satkurier.pl + chinadaily.com.cn





Reklama




Vybrané články