Quantcast

Konference ČAEK o směrnici audiovizuálních mediálních služeb

| redakce | tisk

Evropská témata se již tradičně budou prolínat programem každoroční konference České asociace elektronických komunikací.

Ta letošní se bude konat 6. května 2008 a v jejím programu je nejen evropská reforma elektronických komunikací, ale také směrnice o audiovizuálních mediálních službách, dříve známá jako „směrnice Televize bez hranic“. Mezi další témata patří mobilní televize DVB-H, digitalizace satelitního vysílání a také závěrečná debata o dopadech „diginovely“ na kabelové operátory.

Panelová diskuze v rámci konference ČAEK o transpozici směrnice o audiovizuálních mediálních službách se odehraje v bezprostřední návaznosti na vydání směrnice v prosinci 2007 a ve vztahu k zákonu o rozhlasovém a televizním vysílání a k připravované novele zákona o elektronických komunikací. Je přímým pokračováním odborného semináře, který uspořádala ČAEK ve spolupráci s předsedou Stálé komise pro sdělovací prostředky 28. února 2008 v Poslanecké sněmovně; tento seminář byl určen poslancům a senátorům Parlamentu České republiky, představitelům dotčených ministerstev, členům Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, vedení ČTÚ, zástupcům provozovatelů televizního vysílání (dodavatelům obsahu), odborné veřejnosti, novinářům i dalším zájemcům.

Nyní budou mít možnost se s touto důležitou směrnicí Evropského parlamentu a Rady, kterou musí české právo do prosince 2009 transponovat, seznámit podrobněji také členové a partneři naší asociace,“ říká prezident ČAEK Zdeněk Vaníček a dodává, že se do dnešního dne na konferenci řádně registrovalo již na dvě stě účastníků a další se buď hlásí nebo jinak o konferenci zajímají.

V panelové diskuzi vystoupí předseda SKSP Poslanecké sněmovny poslanec Vítězslav Jandák, místopředseda RRTV Jiří Šenkýř, člen Rady ČTÚ Michal Frankl a vrchní ředitelka sekce Ministerstva kultury Petra Smolíková. ČAEK dále k účasti v besedě pozvala některé operátory, především tzv. nelineárních služeb.





Reklama




Vybrané články