Quantcast

Vláda rozhodla o rozdělení výnosů z reklamy na ČT

| redakce | tisk

Česká vláda na svém středečním zasedání projednala a schválila návrh na rozdělení výnosů z reklamy za rok 2008 odvysílané na programech České televize (ČT). Tyto prostředky půjdou na účely televizní digitalizace.

Výnosy z odvysílané reklamy na veřejnoprávních programech sama ČT očekává ve výši 3/4 miliardy korun. Píše server Novinky.cz. Ze zákona může z celkové částky hradit prokázaná vynaložené náklady spojené s výběrem a se správou výnosů z reklam. ČT tyto náklady vyčíslila na 85 miliónů korun.

Po odečtení těchto nákladů zbývá 665 miliónů korun, z nichž podle zákona 150 miliónů Kč poputuje na státní fond na podporu a rozvoj české kinematografie, dalších 15 miliónů musí ČT poslat na zvláštní účet pro rozvoj zemského digitálního TV vysílání, který spravuje ČTÚ.

Zbývající část z výnosů (zhruba 1/2 miliardy korun) bude ČT ukládat na zvláštní účet, který spravuje. 2/3 peněz musí podle zákona použít na podporu a rozvoj zemského digitálního TV vysílání v ČR, zbylou třetinu na správu a digitalizaci svého archívu.

ČT může vysílat reklamu až do vypnutí analogového zemského vysílání, což je podle ČTÚ stanoveno na listopad 2011.





Reklama




Vybrané články