Quantcast

Albánská DigitAlb se rozšířila o 10 nových TV

| redakce | tisk

Albánská digitální satelitní placená televize DigitAlb rozšířila nabídku o deset nových TV programů. Vysílají se na původní kapacitě po HDTV programech DigitAlb HD 1 a DigitAlb HD 2, které se vysílají z nového transpondéru.

Celá desítka nových TV stanic se vysílá v kompresním formátu MPEG-4 a přístup k nim mají abonenti HD nabídky, kteří mají set top box podporující výše uvedenou kompresi.

HDTV kanály DigitAlb HD 1 a DigitAlb HD 2 se přesunuly ze staré frekvence na novou na kmitočet 10,975 GHz, polarizace horizontální, SR 22500, FEC 4/5 v normě DVB-S2 a kompresním formátu MPEG-4. V tomto paketu se vedle dvou uvedených stanic vysílají i DigitAlb HD3, SuperSport HD1, SuperSport HD2 a DigitAlb4. Všechny HD kanály jsou kódovány systémem Conax.

Po přesunu dvou HD kanálů na nový transpondér se na původní frekvenci 11,094 GHz, pol. V, SR 27900, FEC 2/3, DVB-S uvolnila kapacita okolo 15 až 16 Mbit pro nové programy. Provozovatel platformy se rozhodl tento prostor věnovat SD programům ve vyspělejším kompresním formátu MPEG-4, což umožnilo přidat na transpondér více stanic. V nabídce je tak National Geographic Channel, NatGeo Wild, Discovery Channel, Discovery Science, The History Channel, Discovery Civilisation, VH-1 Europe, TVA, Neser TV, BBF, Tirana TV a Super Sonic TV. Poslední 4 programy se vysílají FTA.

zdroj: satelitv.net





Reklama




Vybrané články