Quantcast

National Geographic HD expanduje do Německa

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: National Geographic HD expanduje do Německa

Televize National Geographic Channel (NGC) se připravuje na expanzi svého programu ve vysokém rozlišení NGC HD na další trh. Brzy se objeví na německém trhu.

"Doufáme, že našim divákům v Německu již brzy nabídneme HD obsah," řekl David Haslingden, CEO National Geographic Channels International v Kolíně nad Rýnem. V současné době již probíhají jednání se všemi velkými kabelovými, satelitními a IPTV operátory, dodal.

Program National Geographic HD je v současné době již dostupný v Rakousku a Švýcarsku. Anglickojazyčný 24 hodinový program je distribuován jako digitální placený TV kanál v kabelových sítích UPC a Cablecom.

Oproti jiným HDTV kanálům se National Geographic HD v něčem liší - televize vysílá pouze pořady, které byly vyrobeny přímo ve vysokém rozlišení. Materiály vzniklé konverzí z SD signálu na NGC HD divák nenajde.

National Geographic HD je v současné době dostupný ve Francii, Itálii, Nizozemí, Belgii, Skandinávii, Portugalsku, Velké Británii a v řadě dalších zemí.

Diváci v Rakousku a Německu mohou přijímat i jiný dokumentární program - Discovery Channel HD. Stanice se vysílá jako součást placené satelitní televize Premiere.

Aktuálně vysílá National Geographic HD volně na satelitu Atlantic Bird 1 (12,5°W) na níže uvedených parametrech:

Technické parametry:
satelit: Atlantic Bird 1 (12,5°W)
kmitočet: 11,185 GHz
polarizace: vertikální
SR: 13657
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
kódování: zatím žádné

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články