Quantcast

V Conaxu prolomen další paket - albánská DigitAlb

| redakce | tisk

Další digitální satelitní placená televize v systému Conax má problémy s pirátským příjmem. Po skandinávské službě Canal Digital (satelity Thor 3 a Thor 5 na pozici 0,8°W) byl, bohužel, prolomen další atraktivní paket placeného vysílání - albánská síť DigitAlb vysílaná ze satelitu Eutelsat W2 (16°E).

Dne 9. května 2008 se na internetu objevily pro málo populární karty M-II Plus soubory, které umožní pirátský přístup do celé nabídky DigitAlb, včetně 6 HD kanálů.

Problémy se netýkají pouze staršího systému Conax CAS5, nýbrž i novějšího CAS7, což je fakticky problém se zabezpečením celého systému Conax.

ČTĚTE TAKÉ: Albánie má na satelitu již 6 HD kanálů

DigitAlb je velmi zajímavým paketem pro piráty. V nabídce je 5 sportovních SD kanálů přinášející fotbalové přenosy z nejvýznamnějších evropských lig (mj. anglické Premier League). V nabídce jsou ještě dva sportovní programy ve vysokém rozlišení (HDTVC) a dále bohatá nabídka filmových programů v SD i HD.

Systém Conax CAS7 využívá i polská platforma N (Hot Bird, 13°E) a také nová maďarská služba Hello HD (Eurobird 9, 9°E). Obě služby by měly využívat novější revize karet Conax CAS7, což by mělo přispět k vyššímu zabezpečení před možnými hackerskými útoky.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články