Quantcast

Canal Plus Suisse zřejmě již brzy

| redakce | tisk

9. září letošního roku bude společnost Canal+ Suisse pořádat tiskovou konferenci. Je velmi pravděpodobné, že zde bude představena speciální programová nabídka pro individuální zájemce ze Švýcarska - Canal Plus Suisse.

Francouzský Canal+ začátkem letošního roku zablokoval všechny karty, které jsou používány mimo území Francie. Provozovatel totiž nemá práva pro DTH šíření mimo území Francie. Tento krok se dotkl především diváků ve Švýcarsku a Belgii. Po zablokování karet Canal+ v zahraničí se začaly objevovat první informace ohledně spuštění nové nabídky Canal+ Suisse určené zejména divákům ve Švýcarsku.

Švýcarsko je pro Canal+ atraktivní zemí, která doposud nemá žádnou vlastní placenou televizi. Švýcarské domácnosti mohou ze satelitu přijímat programy švýcarské veřejnoprávní televize SRG SSR (Hot Bird, 13°E) v systému Viaccess včetně HDTV programu HD Suisse. Je pravděpodobné, že bude Canal+ Suisse vysílat ze satelitu Astra (19,2°E). Zájemci z řad diváků SRG SSR si pak budou muset pořídit tzv. duo LNB, které umožní přístup k programům z obou orbitálních pozic.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články