Quantcast

Zakončení LOH Peking 2008 na ČT sledovalo 696 tisíc diváků

| redakce | tisk

Slavnostní zakončení letních olympijských her (LOH) Peking 2008 si 24. 8. 2008 na ČT2 nenechalo ujít v průměru 696 000 dospělých, přímý přenos zasáhl celkem 1 493 000 diváků starších 15 let, při podílu na publiku 33,28 %.

Včerejším odpolednem 24. srpna 2008 oficiálně skončily XXIX. letní olympijské hry v Pekingu. Česká televize nabízela po celou dobu trvání her přímé přenosy ze šestnáctidenního sportovního zápolení hned na dvou ze svých programů, ČT2 a ČT4 SPORT. Diváci ČT se tak mohli radovat ze zisku několika zlatých a stříbrných medailí, které vyhráli čeští sportovci.

Poslední olympijský den se ale hlavní pozornost diváků jako již tradičně soustředila především na závěrečný ceremoniál, při němž olympijské hry formálně uzavřel současný předseda Mezinárodního olympijského výboru Jacques Rogge.

Slavnostní program se stovkami kung-fu bojovníků a množstvím ohňostrojů se odehrával před 90 tisíci diváky, kteří jej sledovali přímo v „Ptačím hnízdě“ v Pekingu. Z televizních diváků si odpolední přímý přenos na ČT2 nenechalo ujít v průměru 696 000, tedy 8 % dospělých. Přímý přenos ze zakončení letních olympijských her zasáhl celkem (počet jednotlivých diváků, kteří sledovali pořad alespoň tři minuty kontinuálně) 1 493 000 diváků starších 15 let, při podílu na publiku 33,28 %.

V rámci ceremoniálu proběhlo také poslední udílení medailí, které tradičně dostali maratónci. České trofeje si již dříve mezi sebe rozdělili střelkyně Kateřina Emmons, oštěpařka Barbora Špotáková, střelec David Kostelecký, skifař Ondřej Synek a deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek. Díky jejich medailovým umístěním patří České republice celkově 24. místo v konečném pořadí všech zemí účastnících se letošní olympiády.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články