Quantcast

Sky Italia nesmí omezovat abonenty vlastními přijímači

| redakce | tisk

Magistrát v Neapoli rozhodl, že italská digitální platforma Sky Italia nesmí nutit své klienty, aby využívali přijímače dodávané k této službě. Justice odsoudila Sky Italia za porušení smlouvy a smluvních podmínek jednoho z klienta, který je identifikován jako Mr. V.D.P. a zastupoval ho advokát Angelo Pisani ze sdružení spotřebitelů.

Pisani ve své stížnosti poukázal na to, že Sky Italia změnila svůj systém podmíněného přístupu v roce 2005 a poskytuje zákazníkům vlastní set top boxy pro příjem signálu a nelze jej přijímat na jiných receiverech. Ve stížnosti je dále uvedeno, že na přijímači Sky není možné přijímat všechny volně vysílané programy a přístroj má také velmi omezenou paměťovou kapacitu.

Abonenti se proto rozhodli protestovat, protože vlastní lepší set top boxy, které mohou přijímat více programů a mají lepší vlastnosti. Vedle porušení smlouvy žalobce dále uvedl, že aktivity Sky také omezují konkurenci, protože má Sky monopol na trhu se satelitními přístroji.

Magistrát proto nařídit Sky Italia dodržovat platné zákony a normálně dodávat signál TV divákům a zároveň zaplatit odškodnění ve výši 500 euro. Pisani dále zdůraznil, že to platí pouze pro žalobce, nikoliv pro všechny ostatní klienty placené televize.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články