Quantcast

Analogová ČT2 skončí na Žižkově později

| Martin Vyleťal | tisk

Druhý program České televize ČT2 ukončí analogovou distribuci na terestrickém vysílači Praha - Žižkov v Mahlerových sadech později než se původně plánovalo. Podle aktuálního vývoje se s ukončením analogové ČT2 na K41 počítá k 30. říjnu 2008. Původní plán počítal s odpojením Dvojky k 24.10.2008.

Důvodem k pozdějšímu odpojení ČT2 na Žižkově je vyřešení technologických problémů s přechodem na digitální zemské vysílání.

Do 30. října bude pro hlavní město zahájeno terestrické vysílání sítě 1 s programy ČT a ČRo na K53 s vertikální polarizací. Tento kanál je od začátku tohoto měsíce využíván pro digitální vysílání ze stanoviště Cukrák, takže řada pražských domácností může již nyní síť 1 na K53 přijímat. Po uvedení do provozu městského vysílače se ještě zlepší pokrytí celé Prahy a jejího okolí.

ČT2 na Žižkově skončí k 30.10.2008. Následující den bude 41. kanál z vysílačů Praha Žižkov a Cukrák vysílat digitální síť 2 s programy TV Nova a Prima TV paketu Českých Radiokomunikací (ČRa). Prima se poslední říjnový den přestěhuje z paketu Czech Digital Group do sítě ČRa. Přesun programu se bude týkat všech regionů, kde již Prima digitálně vysílá.

Ve stejný den (30.10.2008) skončí přechodný multiplex A v Praze (K25), Brně (K40), Ostravě (K39), Domažlicích (K38) a v Ústí nad Labem (K58). Programy ČT přejdou do sítě 1, TV Nova a Prima do sítě 2 (paket ČRa) a ostatní stanice Óčko, Z1, Public TV, TV Noe (jen Praha) budou v síti 3 firmy Czech Digital Group.





Reklama




Vybrané články