Quantcast

Markíza si registruje názvy pro novou stanici

| redakce | tisk

Ve slovenské komerční jedničce TV Markíza probíhají přípravy na spuštění druhého programu. Společnost Markíza Slovakia již požádala slovenskou Radu pro vysílání a retransmisi, obdobu české RRTV, o udělení patřičné licence.

Markíza si na slovenském Úřadu průmyslového vlastnictví registrovala několik názvů a některý z nich ponese její další kanál, píše slovenský portál Mediálne.sk. Sesterská televize Markízy se může jmenovat TV Dona nebo Lady, případně TV Doma, Markíza Klub, Lady Markíza, Markíza Doma, Telka, Siesta či Gala.

Televize Markíza se zatím nevyjádřila k možnému termínu spuštění vysílání druhého kanálu. Mělo by se jednat o monotématický kanál. V případě získání licence musí zahájit vysílání do jednoho roku.

Konkurenční TV JOJ spustila svůj druhý program začátkem tohoto měsíce (5.10.2008). Program pod názvem JOJ Plus je vysílaný na platformách Digi TV a Skylink a v řadě kabelových sítí po celém Slovensku. JOJ Plus je určena nedivákům původního programu TV JOJ. Ve vysílání se řada starších relací z TV JOJ ale také starší české a slovenské seriály a filmy.

zdroj: mediálne.sk





Reklama




Vybrané články