Quantcast

Bulsatcom s novým transpondérem a HD programy

| Martin Vyleťal | tisk

Bulharská satelitní pay-tv platforma Bulsatcom (Hellas Sat 2, 39°E) rozšiřuje svoje služby a aktivuje nový transpondér. Na nové kapacitě se objevily stávající dva HD programy Film Plus HD a Eurosport HD, dva nové HD kanály. Prostor nového transpondéru se využije i pro stanice ve standardním rozlišení (SD).

Nový transpondér paketu Bulsatcom pracuje na kmitočtu 11,012 GHz, polarizace vertikální, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK. V multiplexu se vysílají programy Film Plus HD, Eurosport HD a nové stanice Hobby TV HD a National Geographic HD (na těchto dvou pozicích se aktuálně vysílá Astra HD promo). Vše je řádně kryptováno systémy Bulcrypt + Griffin + Irdeto 2. Přijímač na novém transpondéru naskenuje i názvy další stanic, které ale budou šířeny ve standardní kvalitě (SD) v kompresním formátu MPEG-4: pop core, re.tv, EBF, CNN, Euro Star, DM SAT, BBT a také HD program Discovery HD Europe. Zatím tyto kanály nemají žádný datový tok.

Bulsatcom se startem nového paketu ukončil provoz původního DVB-S2 multiplexu na kmitočtu 12,577 GHz, pol. H na transpondéru 20. Další část tohoto transpondéru opět využívá Bulsatcom pro svoji DVB-S nabídku na kmitočtu 12,559 GHz, pol. H, SR 20000, FEC 7/8.

Platforma Bulsatcom je jednou ze dvou bulharských placených satelitních sítí. Na družici Eutelsat W2 (16°E) pracuje konkurenční služba ITV Partner v systému CryptoWorks.

zdroj: flysat + vl. zpráva





Reklama




Vybrané články