Quantcast

Slovensko bude regulovat TV vysílání na internetu

| redakce | tisk

Na Slovensku se bude regulovat televizní vysílání přes internet. Tamní ministerstvo kultury připravilo novelu zákona, který přinese zásadní změny pro internetové vysílání - stejné zákony budou platit pro TV vysílání a TV šíření přes internet.

Slovensko přizpůsobí své mediální zákony směrnici europarlamentu o audiovizuálních mediálních službách. Píší o tom deníky SME a Právo.

Vysílání TV stanice na internetu nebo umístění videa na internet musí být opatření vlastním logem, případně smajlíkem, který označuje přístupnost jednotlivých programů. Pokud tyto požadavky nebudou splněny, budou vysílatelům hrozit pokuty.

Programy, které nebudou označeny logem, mohou provozovatelé stanic počítat s pokutou v rozmezí od 99 do 1959 eur. Bude-li chybět věkové omezení, může provozovatel počítat s pokutou až 16 596 eur. Ještě vyšší pokuta (66 387 eur) čeká vysílatele, kteří neuposlechnou výzvy slovenské Rady pro vysílání a retransmisi.

Novela má chránit mladistvé před pornografií a zajistit stejné podmínky pro klasické TV vysílání a šíření TV obsahu na internetu. Regulace se vztahuje jen na 27 členských států EU.

Podobná novela měla platit i v Česku. Vláda Jana Fischera ji ale neschválila. Připomíná Právo.





Reklama




Vybrané články